Acasa | Articolul tau | Confesiune. Răbdarea - o virtute rară

Confesiune. Răbdarea - o virtute rară

 SHARE  

Adaugat in 21 octombrie 2014

Confesiune. Răbdarea - o virtute rară

Rabdare. Foto: Photoxpress

Această poveste poate fi considerată ca o spovedanie. Sau ca o altă confesiune.  Zile de-a rândul, săptămâni și luni întregi, chiar și ani legați în perioada 1997 - 2007: Am consumat mâncare în exces, mult peste necesitățile mele.

1. Mâncarea pe care o ingeram era de o calitate nutrițională joasă, cu multe calorii și majoritatea goale. Am fost un gurmand, un lacom,  un hulpav, ”un porc”.

2. Am consumat băuturi alcoolice și des și în exces. Am fost un alcoolic clasic și înrăit în acea tinerețe.

3. Nu practicam sport constant, nu făceam mișcare des, nu obișnuiam nici măcar să mă plimb 30 de minute zilnic.  Erau dese dățile când nu urcam treptele nici până la etajul 1 la bloc. Foloseam liftul. Am fost un sedentar ordinar.

4. Am muncit între minim 9-10 și aproximativ 14-16 ore pe zi. Am muncit și sâmbetele și multe duminici. Am muncit și în sărbători creștine. Da, așa am făcut ani de zile la rând. În cea mai mare parte din proprie inițiativă și fără să conștientizez asta. Am fost un workăholic nenorocit.

5. Nu citeam mare lucru, doar junk-uri, știri on-line, și mă uitam ca boul la televizor noaptea, aproape zilnic. Am fost un dobitoc.

6. Cumpăram toate prostiile pământului. Am achiziționat haine, obiecte, garsoniere, apartamente, mașinile le schimbam la maxim un an, decorațiuni interioare la modă, mobilă, electronice, electrocasnice, etc... Am fost un consumerist de duzină - ordinar.

7. Ieșeam des în oraș. Cheltuiam mult în restaurante, terase, cluburi, baruri. Mă întâlneam cu oricine îmi propunea, rareori stăteam în casă în week-end. Dădeam curs aproape oricărei ”ieșeli”. Am fost un gregar meschin.

8. Eram un grăbit, un repezit, un nerăbdător, un adept fervent al lui ”acum! și aici!”, pe loc, instantaneu, imediat! All in!

De fapt 8+1. Ar mai fi un lucru făcut în exces în acei ani, dar poate că mai bine mă opresc acum aici. Și voi scrie separat doar despre asta în curând.

Transformarea mea din gurmandul lacom, alcoolicul clasic, sedentarul ordinar, workăholicul nenorocit, dobitocul, consumeristul de duzină și gregarul meschin de atunci în minimalistul de astăzi, deși încă în lucru, a necesitat timp, mulți ani de zile, și, mai ales, multă răbdare. Poate că răbdarea a fost ingredientul minune, și ce minune că a apărut!, ce a făcut diferența la un moment dat.

Mâncarea, alcoolul, sedentarismul, workăholicismul, consumerismul și gregaritatea creează niște dependențe teribile. Să renunți la ele este un act de curaj și de tărie de caracter. Nu-i ușor deloc. Și declanșează ulterior o serie de lupte crâncene, fantastic de grele, înfricoșătoare. Ai, într-adevăr, nevoie de ajutor, susținere și mai ales răbdare.

Doar un exemplu: zecile de kg de grăsime acumulate în peste 10 ani de indolență nu dispar ca prin minune. Nici nu le poți șterge cu un burete magic instantaneu, nici nu le poți spune cu succes ca pisicilor: zât! Nu pleacă așa ușor kilogramele. Este nevoie de multă răbdare și de foarte multă muncă. Muuultă muncă!

Exemplele pot continua. Dar esențialul a fost spus. Ce vreau să mai transmit este faptul că degradarea unui om nu se face peste noapte. Și nici printr-un ghinion instantaneu. Este rezultatul însumării constante, pe termen lung, a unor deprinderi și atitudini greșite.

De asemenea, drumul invers, cel pozitiv, nu se face bătând din palme. Trebuie multă muncă, dedicare și, cel mai important, răbdare.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Minimalist Român GM
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11969 citiri

37 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.