Beneficiile usturoiului / Foto: stock.xchng
In cadrul campaniei "Pentru o viata echilibrata", Emanuela Soare, specialist Maggi in nutritie, va ofera motivele pentru care ar trebui sa includeti usturoiul in alimentatie.
Alicina, compusul benefic din usturoi
Alicina este recunoscuta pentru proprietatile anti-bacteriene, antifungice si antivirale. Aceasta este produsa atunci cand usturoiul este tocat sau zdrobit. Este important de retinut faptul ca aceasta se degradeaza foarte repede, proces grabit si de prepararea usturoiului.
Alaturi
de alicina usturoiul este o sursa importanta de vitamine si minerale
recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Cele mai reprezentative
sunt vitaminele grupul B (B6, B1, B5, B2, B3, B9) si vitamina C iar
dintre minerale mentionam fosforul, calciu, fier, potasiu, magneziu si
nu in ultimul rand seleniu si mangan.
Pe langa efectele benefice pe care le are usturoiul datorita compozitiei complexe de nutrienti trebuie tinut cont si de faptul ca sunt persoane care sunt alergice la usturoi.
Sfaturi pentru a include usturoiul in alimentatie
Folositi usturoiul ca si condiment, adaugandu-l in salate cu otet sau lamaie si ulei de masline.
Serviti un amestec de usturoi cu pui la cuptor. Zdrobiti
usturoiul si amestecati-l cu mancarea gatita chiar inainte de servire,
intrucat usturoiul preparat grabeste degradarea continutului de alicina
si, implicit, a beneficiilor nutritionale. Cel mai bun loc de depozitare a usturoiului este intr-un loc uscat la o temperatura in jur de 18°C, pentru a nu incolti.
De retinut!
Dupa
ce ati servit un preparat ce contine usturoi, puteti reduce mirosul
puternic mestecand cateva frunze de patrunjel, menta proaspata sau daca
beti o cana mare de ceai de menta.
Acum, pentru ca ii cunoasteti toate beneficiile, nu uitati sa includeti usturoiul in alimentatia intregii familii.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon precum si sfaturi pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.