Acasa | Articolul tau | Contratimp

Contratimp

 SHARE  

Adaugat in 4 martie 2015

Contratimp

Singuratate. Foto: morguefile.com

Făcuse o pasiune pentru acele iubiri platonice în care se îndrăgostea de cuvinte, de stare, de dor. Iubirile accesibile n-o interesau câtuși de puțin, țintea spre ceva nevăzut, nemuritor, aparte.

Găsea un farmec ciudat în a vorbi cu diverși, fără a le cunoaște chipul. Pentru că își putea imagina, putea visa, își putea închipui mai ușor. Nimic nu era mai frumos decât să traseze cu puterea minții liniile feței, conturul buzelor, culoarea ochilor. Nu voia să le ia de-a gata, îi plăcea la nebunie să le deseneze ea. Își închipuia că, în acest fel, fenta destinul, că puterea ei era mai mare decât a altora, care acceptau tot ceea ce viața le servea pe tavă.

Atribuia fiecăruia noi și noi fețe, niciunul nu se asemăna cu vreun altul, nici măcar nu aveau aceleași pasiuni. Ai fi zis că suferă de „scriitură”, căci își contura așa de bine personajele, până la cel mai mic detaliu, încât până și ea ajungea să creadă în ele. Îi mai plăcea să se creadă și un soi de arhitect în devenire, dar și un sculptor desăvârșit al iubirii în forma ei pură, nealterată.

Cu fiecare dintre ei, iubirea era altfel. Unul o fermeca doar pentru că-i recita din W.H.Auden, altul pentru că îi trimitea filme cu Audrey Tautou, iar altul doar pentru că-i spunea exact ce voia să audă. Cu niciunul, însă, nu trebuia să depună vreun efort, niciunul nu o solicita în așa măsură încât să ajungă să se plictisească. Mai cu seamă, niciunul nu era „viu” cu adevărat, nu o putea atinge, nu o putea dezamăgi, nu o putea face să sufere.

De îndată, însă, ce vorbele căpătau o formă, un chip, vraja se spulbera și ea rămânea goală, ceva în interiorul ei nu mai funcționa cum trebuie și se închidea în cochilia ei, departe de ochii lumii. Perfecțiunea nu era perfecțiune, așa cum credea, iar toate așteptările ei se duseseră pe apa sâmbetei, nimic nu mai era la locul lui.

Era riscul nenorocit pe care și-l asuma de fiecare dată și tot nu se învăța minte, ai fi zis că suferința asta îi provoacă plăcere. Probabil că nimeni nu s-a gândit că, în fapt, era dependentă de iubire și o căuta în fiecare om, în fiecare secundă, în fiecare moment al vieții. Că a găsit propriul ei fel de a iubi, ciudat și atipic, dar singurul în care putea simți ceva. Că era prea slabă pentru a transfera în realitate propria-i imaginație și că suplinea astfel toate lipsurile. Și că își promitea zilnic că „mâine va încerca să simtă mai mult, mâine sigur va fi mai deschisă și mai încrezătoare”.

Nici nu și-a dat seama că, în tot acest amalgam al căutării și-al jocului de-a speranța, inima ei obosise. Fusese de prea multe ori amăgită și călcată în picioare pentru a mai putea reacționa, pentru a o lua de la capăt de fiecare dată.

Pierduse. Acum era conștientă că fusese mereu în contratimp. În goana de a iubi cum și pe cine trebuie, pierduse dreptul de a iubi pur și simplu.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Mirela O.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4791 citiri

18 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.