Creveti picanti cu ghimbir / Foto: stock.xchng
20 - 30 de creveti mari
1 ceapa medie, fin taiata
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura ghimbir ras
1 lingura de pasta de tomate
2 linguri sos de soia
1 lingura zeama de lamaie
1/4 lingurita praf de chili rosu
2 linguri de ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare:
Amestecati praful de chili cu zeama de lamaie si puneti crevetii la marinat cel putin 30 de minute. Puneti o jumatate de litru de apa la fiert si scufundati crevetii. Atentie, daca sunt fierti prea tare crevetii se intaresc, nu ai nevoie decat de 3-5 minute ca sa se patrunda. Dupa ce s-au fiert crevetii se asaza pe o farfurie.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga ghimbirul si se amesteca pana cand aburul devine parfumat. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana cand devin moi si aurii. Adaugati sarea, piperul, pasta de tomate si sos de soia. Amesteti pana cand uleiul incepe sa sara. In sosul rezultat se adauga crevetii si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute.
Crevetii si sosul se pun in farfurie si se decoreaza cu o jumatate de lamaie si se servesc alaturi de orez simplu.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon poti gasi accesand www.maggi.ro.