Acasa | Good to know | Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti...

Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti beneficii de la stat

 SHARE  

Adaugat in 7 august 2017

Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti beneficii de la stat

Vaccinare. Foto: Photoxpress

Rata de vaccinare din Australia a ajuns la un nivel ridicat, după ce guvernul a eliminat beneficiile anti-vaccinistilor.

Din 1 ianuarie 2016, de cand guvernul australian a lansat campania "Fără vaccin, fara plată", mii de copii au fost vaccinați pentru prima dată, deoarece părinții care anterior au refuzat să-și imunizeze copiii s-au confruntat cu reduceri de beneficii de până la 15.000 de dolari pe an, scrie sciencealert.com.

În doar șapte luni, au fost vaccinați 5 738 de copii în plus, iar alti 148 000 care nu erau la zi cu vaccinările au facut rapel.

Potrivit raportului, de când a fost introdusa aceasta reglementare, rata de imunizare pentru persoanele de la unu la cinci ani a ajuns la 93% - de la aproximativ 90%.

"Rata de vaccinare a ajuns la un nivel atat de scăzut, încât asistam la reapariția bolilor pe care nu le mai vazusem de ani de zile", a declarat Ministrul serviciilor sociale, Christian Porter, la ABC News.

Politica "Fără vaccin, fără plată" este destul de simplă - poți "obiecta" să îți imunizezi copilul pe baza unor credinte filozofice, religioase sau pentru ca "ai citit lucruri pe Internet", dar acest lucru înseamnă că guvernul poate reține plăți catre familie în valoare de până la 15.000 de dolari în fiecare an, până când vei vacina copilul.

Familiile care beneficiază de ajutorul guvernului pentru îngrijirea copiilor, reduceri pentru îngrijirea copiilor și beneficii fiscale pentru familii au avut timp până în luna martie a acestui an sa isi aduca la zi vacinarile copiilor pentru a se asigura că vor continua sa primeasca banii de la stat.

In noua reglementare se mai specifica că nici un copil nu va fi admis la grădiniță fără sa fi fost vaccinat.

"Înseamnă că toți părinții pot fi absolut siguri că atunci când copiii lor merg la gradinita, guvernul a adoptat o politică care a crescut rata imunizării pentru boli precum tusea convulsivă și poliomielita, astfel încât copiii să fie protejați," a spus Porter.

''Da, ar putea suna dur ca întrerupem plățile catre familiile celor care au nevoie, dar punerea la risc a copiilor pentru absolut niciun motiv este grava. Să sperăm că cifrele vor fi și mai impresionante în alte șase luni și că vom putea pune capăt în cele din urmă sentimentului anti-vaccinare în țara noastră''.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6274 citiri

11 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.