Acasa | Articolul tau | Cum arăt?

Cum arăt?

 SHARE  

Adaugat in 30 august 2013

Cum arăt?

Nu vreau o schimbare majoră. Foto: Photoxpress

După câteva telefoane de sprijin, reuşesc să identific locaţia unde se găseşte cabinetul vestitului stilist de la „Românii au talent”.

E într-un bloc, la parter, dar nimic nu indică pe dinafară importanţa lăcaşului de înfrumuseţare. Găsesc un apartament cu trei camere destul de cochet. (Uite, ce înseamnă să nu-ţi notezi amănunte, să nu ai, cum s-ar zice, conştiinţă jurnalistică!) Oricum, nimic care să mă uimească.

Mă întâmpină o fată căreia îi mărturisesc că eu sunt cea care telefonase de mai multe ori: o dată pentru programare, a doua, pentru exprimarea nehotărârii („Nu vreau o schimbare majoră, m-am mai uitat aseară în oglindă, m-am mai gândit, nu e o treabă demnă de cel mai talentat stilist, poate altcineva ar fi mai potrivit” etc.) şi apoi pentru a mai întreba încă o dată dacă e sigură că strada Octavian Goga nu e Lucian Blaga, cum se numeşte staţia unde coborâsem.

Îmi spune să aştept puţin şi mă bucur că pentru prima oară după mult timp am venit mai devreme la o programare, în loc să întârzii. O altă domnişoară, mai amabilă decât prima, se gândeşte să-mi ofere o revistă pentru umplerea timpului şi accept cu încântare.

A! Un amănunt! Holul, unde stau pe o canapea, e plin cu diplome de-ale lui Florin. Mai e şi o fotografie cu el.

În sfârşit, trece pe lângă mine şi maestrul! Îmi spune „Sărut mâna”, în fugă, dar privindu-mă în ochi. Îi răspund zâmbind, degajată, dar destul de emoţionată. Nu m-a mai tuns un bărbat de vreo zece ani, iar cel care se ocupase de părul meu atunci nu era nici pe departe la fel de celebru şi atrăgător, iar după nefericita experienţă mă tunsesem 1, cu maşina unei prietene.

Florin îi explică uneia dintre fete ce fel de pizza vrea pentru masa de prânz. Eu stau cu nasul în revistă, chiar preocupată de un articol şi mă întreb cârcotaşă dacă se vor pune pe mâncat sau îşi va aminti că am programare. Se întoarce la mine şi mă întreabă când m-am spălat pe cap ultima oară. „Aseară.” „Doar o uzi!”, îi cere unei alte fete.

Trec într-o încăpere ce fusese probabil concepută ca bucătărie şi primesc un tratament de doamnă: udatul părului, îmbălsămare şi persoana a 2-a plural, dar şi reclamă ascunsă la produsele profesionale pe care le vinde, probabil, salonul, ca răspuns la întrebarea mea: „De câte ori e recomandat să ne spălăm pe cap?”

Observ că nu arăt penibil cu prosopul aşezat în formă de turban, ba chiar îmi stă bine şi mă gândesc că acest lucru se datorează luminii din salonul de coafură unde mă mutasem după spălare. Doar ce terminasem cu scobitul în urechi (o rugasem pe fată să-mi dea ceva să mă şterg, căci nu suport să-mi intre apă, din copilărie, de când făceam scufundări în mare care se lăsau cu otită) şi apare şi Florin.

Ce se întâmplă cu o altă clientă de lângă mine, care stătea cu vopsea în cap, nu ştiu, dar ea dispare total din câmpul meu vizual.

-Florin. Îmi pare bine!
-Diana. Şi mie îmi pare bine!

Cabinetul e vestit pentru faptul că muzica e dată tare şi că stilistul mai şi dansează. Ei, nu ştiu de ce, dar mie nu mi-a dansat. Dar cum nu i-au stat mâinile, nu i-a stat nici gura. M-a întrebat mai întâi cum vreau să-mi stea părul, ce-mi doresc de la tunsoare.

-Cea care m-a tuns înainte mi l-a filat la spate, chiar dacă eu îi cerusem scări.
-Lasă indicaţiile tehnice, tu spune-mi cum vrei să arăţi la final!
-În faţă e o.k., vreau să-mi stea frumos şi la spate! (Cam cât de explicită am fost?!)

M-a întrebat cât poate să ia din lungime şi s-a apucat de treabă.

Au început discuţiile despre scalp (n-avusesem de lucru şi i-am spus că-mi cade părul, de-aia l-am scurtat): „Trebuie să te duci la un dermatolog, trebuie să schimbi şamponul (Aud din nou despre produsele profesionale), trebuie să te usuci cu peria şi cu foehnul, chiar dacă nu-ţi place, îţi arăt eu cum, clientele noastre trebuie să fie pe măsura noastră, trebuie să uiţi tot ce ştiai până acum despre părul tău, de exemplu că aerul fierbinte este dăunător.

- Ai o problemă cu glanda?
„Avem multe glande, mai ales eu”, îmi trece prin minte)
-Am fost la endocrinolog. Nu.
-Ştii care e singurul muşchi din corp care nu poate fi controlat?
-Sunt mai mulţi, îngaim, dar nu sunt auzită.
-Muşchiul firului de păr.

Enormă cantitate de informaţie, mai ales pentru cineva care a urât şcoala, după  cum aflu mai târziu dintr-un articol. Toată avalanşa asta de nestăpânit nu te poate duce decât la impresia de minte sclipitoare, dacă nu ai sta puţin pe gânduri să o filtrezi. E o tactică foarte bună de intimidare a partenerului, pe care eu, intelectuală ruptă-n coate, nu mi-o permit.

Florin este, desigur, foarte inteligent, dar spune cu nonşalanţă destule baliverne. Una pe care mi-o amintesc este că părul nostru poate fi comparat cu rufele, după spălare rămân mulţi microbi care trebuie distruşi cu aer fierbinte, aşa cum hainele trebuie călcate cu fierul încins.

-De ce eşti Gică-Contra? mă întreabă, mirat că tot găsesc contraargumente sau îi mărturisesc că n-am să mă grăbesc să-i urmez anumite sfaturi, de exemplu, n-am să stau la cozile deprimante de la dermato-venerologie ca să găsesc un remediu pentru bubele din cap, de fapt, presupusa mătreaţă pe care o ţin bine mersi sub control, dar care, după spusele stilistului, ar putea să ducă la o fatală chelire (calviţie, precizează el). Îi explic că doar vara îmi cade părul, iarna putând să mă bucur de o claie greu de uscat.

Nici nu ştiu când trece timpul disputelor, că lucrarea e gata.

-Îţi place, fată?

Nu răspund din prima, crezând că vorbeşte cu vreo colegă subalternă. Repetă întrebarea, ce reuşeşte să mă înduioşeze prin tonul care cere încuviinţare.

-Am să văd eu dacă  acasă îmi va sta la fel, răspund sceptică, zâmbind uşor.
-Păi n-am făcut nimic complicat, ţi-am explicat doar. Te rog foarte mult să te duci la dermatolog şi ai grijă ce faci cu tanti Jeni (aşa o botezase pe cea care mă tunsese înainte), să nu-mi stricaţi munca.

Îmi cere mai puţin decât mi se spusese la început că ar costa, poate pentru că nu mă spălase. Îi plătesc fetei şi aştept restul. Mă gândesc cum să fac, să plec fără să mai iau nimic sau să-i dau lui bacşişul în mână. Îl văd angajat într-o discuţie cu alţi clienţi, dar îi întind banii. Îi ia repede şi-i bagă în buzunar, salutându-mă la fel de grăbit şi, totuşi, la fel de prezent ca la venire.

Ajunsă acasă, mă tot întorc pe toate părţile. Îmi fac poze. E o tunsoare destul de originală. Nu m-aş  fi gândit să cer asta, dar, oricum, mi-am dorit ceva asemănător, chiar dacă i-am spus altceva. Îmi satisface pasiunea  pentru tunsorile scurte, dar şi  nevoia de a-l lăsa să crească din nou. Atenuează defectele şi înfrumuseţează trăsăturile. Muncesc puţin să îl aranjez cum îmi spusese şefu’.

A doua zi îmi doresc să-l sun să-i spun că  e o freză foarte tare. Dar n-o fac, din comoditate, sau mediocritate, sau “bun simţ”.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Diana M.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
tunsoareschimbare lookfrizurapartratamentcoafurahair stylist CITESTE MAI MULTE DESPRE

7738 citiri

90 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.