Acasa | Articolul tau | Cum explicăm inexplicabilul

Cum explicăm inexplicabilul

 SHARE  

Adaugat in 24 noiembrie 2014

Cum explicăm inexplicabilul

Memoria internetului. Foto: Morguefile.com

Stimaţi domni si doamne politicieni, scufundaţi încă în starea de perplexitate provocată de alegerea noastră, vă rog să ţineţi cont, pentru binele tuturor, de urmatoarele:

Nu internetul v-a învins duminică, ci memoria internetului, pe care o putem accesa fiecare dintre noi, oricând. În spaţiul virtual orice minciuna pe care o spuneţi, orice promisiune uitată, orice aroganţă sau mizerie ramâne să vă bântuie la nesfârşit.

În acest spaţiu virtual noi, cei mulţi, prinşi de viaţa pe care tot voi ne-o faceţi grea, ne putem aminti sentimentul de indignare pe care ni l-aţi provocat la un moment dat. Trebuie să ţineţi cont de faptul că în orice clipă orice individ poate să îşi amintească oricare dintre porcariile voastre şi odata cu el, alte mii de oameni.

Data viitoare când ne mai aduceţi în faţă unul sau mai mulţi candidaţi, asiguraţi-va că aceştia nu au în spate fapte sau vorbe care să vă lovească pe toţi mai târziu.

Nu vă mai construiţi campanii electorale spunându-ne cât de rău este adversarul vostru. Nu funcţionează. Nu mai funcţionează.

Nu mai tipariţi ziare, fiţuici, pliante în care să ne spuneţi ce o să facă sau ce nu o să facă celălalt. Despre asta putem să ne informăm şi singuri.

Dacă nu aveţi niciun program, nicio pregatire, nicio idee despre ce vreţi să faceţi si nici măcar vreo statură morală care să vă definească, atunci staţi acasă.

Nu mai loviţi in adversari prin familie, credinţa, sex, naţionalitate. Aceste lucruri nu spun aproape nimic despre celălalt, dar spun totul despre dumneavoastră.

Nu mai uitaţi de noi după ce vă votăm. Nu mai încercaţi să ne aruncaţi unul împotriva celuilalt. Toate acţiunile, discursurile, sloganurile pe care voi le credeţi deştepte şi subtile au efect invers.

Nu vă mai luaţi după rating-uri, like-uri, sondaje. Acestea nu reflectă nici pe departe realitatea, sunt doar o cale prin care noi am invaţat să ne răzbunăm pe voi într-un mod mai paşnic decât ieşind în stradă.

Nu mai plecaţi de la premisa că ne cunoaşteţi. Asta este o aroganţă demonstrată. Discrepanţa dintre ceea ce credeţi despre noi şi ceea ce suntem noi este atât de mare încât, dacă aţi vedea prăpastia, v-ar da fiori.

Şi, daca ar trebui să trag vreo concluzie, atunci aceasta ar fi:

Stimaţi politicieni, nu mai uitaţi niciodată că România gândeşte, respiră, trăieşte altfel decât credeţi voi, în toate sensurile posibile!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Gabriela
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4993 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.