Acasa | Relatii | Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

 SHARE  

Adaugat in 2 martie 2017

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

Cuplu. Foto: pixabay.com

Se știe că o relație stabilă trebuie să includă respectul reciproc, sinceritate, comunicare, dar și acordarea de spațiu partenerului. Cu toate acestea, de multe ori pare că dragostea e oarbă și nu vedem semnele care arată că avem o relație toxică, deloc durabilă și care ne poate face mai mult rău decât bine.

Semne că ai o relație toxică

Nu te lasă să ieși cu prietenii tăi

Cu greu reușești să te mai vezi cu prietenii tăi la o cafea, iar atunci când o faci partenerul tău este mereu cu tine? Pentru ca o relație să se dezvolte este necesar ca partenerul să îți ofere spațiul de care ai nevoie, iar asta include și ieșirile alături de prietenii tăi ori de câte ori se ivește ocazia. Chiar dacă vă place să petreceți timp doar voi doi, din când în când este bine să vă oferiți libertatea de care aveți nevoie. Unul dintre semnalele care arată că relația nu este tocmai pe drumul cel bun presupune limitarea spațiului propriu, respectiv a timpului pe care îți place să îl petreci alături de prietenii dragi, arată www.brightside.me.

Îți ține socoteală când vine vorba de cheltuieli

Încrederea e esențială, cu atât mai mult când îți dorești să construiești o relație durabilă alături de partener. Unul dintre motivele care afectează relația de cuplu este chiar dominația financiară, mai exact controlul asupra veniturilor pe care partenerul le are. Este perfect normal ca un cuplu să împartă la un moment dat și aspectele ce țin de partea financiară, dar de ajutor pentru încrederea de sine este ca fiecare să aibă chiar și o mică parte doar pentru el.

Obișnuiește să-ți verifice telefonul

Una este să caute un număr de telefon al unui cunoscut în mobilul tău și alta este să îți verifice periodic telefonul. Invadarea spațiului personal nu este cu siguranță o dovadă de dragoste. Mai mult, specialiștii sunt de părere că un astfel de comportament îi face pe parteneri să se distanțeze unul de celălalt, dar și să ajungă să aibă discuții aprinse. Bine de știut este că o relație sănătoasă se bazează întotdeauna pe respect și încredere.

Îți este teamă să spui ce gândești

Deși îți iubești partenerul nu poți să îi spui ce gândești și ce ai pe suflet de teamă că poate reacționa exagerat? Cu siguranță atitudinea lui nu este o dovadă de iubire. Partenerul potrivit trebuie să fie unul cu care să poți discuta orice, nu unul de care să îți fie teamă. Nu ezita să spui ceea ce gândești și acceptă și punctul lui de vedere, chiar dacă este unul diferit. Diferența de gândire este exact lucrul care aduce diversitate într-o relație de cuplu.

Se întâmplă să te mai insulte

Partenerul tău obișnuiește să te critice și uneori se întâmplă să te și insulte? Există limite care dacă sunt trecute cu greu poți merge mai departe. Prin urmare, bine este să stai departe de astfel de situații. Cel mai bine este să stabiliți încă de la începutul relației niște limite și să încercați să le respectați. O astfel de limitare este necesară și când vine vorba de insultarea partenerului.

Prietenii tăi au încercat să te avertizeze

Se întâmplă de multe ori ca atunci când ești într-o relație și este vorba de sentimente la mijloc să nu vezi lucrurile clar. Spre deosebire de tine, prietenii apropiați și cei din familie văd cu alți ochii relația și pot să observe lucruri pe care tu să nu le vezi. Ei nu vor lăsa lucrurile la voia întâmplării dacă observă des că ești tristă sau distrasă. Nu ezita să analizezi mai atent relația de cuplu dacă primești atenționări din partea celor apropiați.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9856 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.