Acasa | Relatii | Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

 SHARE  

Adaugat in 2 martie 2017

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică

Cuplu. Foto: pixabay.com

Se știe că o relație stabilă trebuie să includă respectul reciproc, sinceritate, comunicare, dar și acordarea de spațiu partenerului. Cu toate acestea, de multe ori pare că dragostea e oarbă și nu vedem semnele care arată că avem o relație toxică, deloc durabilă și care ne poate face mai mult rău decât bine.

Semne că ai o relație toxică

Nu te lasă să ieși cu prietenii tăi

Cu greu reușești să te mai vezi cu prietenii tăi la o cafea, iar atunci când o faci partenerul tău este mereu cu tine? Pentru ca o relație să se dezvolte este necesar ca partenerul să îți ofere spațiul de care ai nevoie, iar asta include și ieșirile alături de prietenii tăi ori de câte ori se ivește ocazia. Chiar dacă vă place să petreceți timp doar voi doi, din când în când este bine să vă oferiți libertatea de care aveți nevoie. Unul dintre semnalele care arată că relația nu este tocmai pe drumul cel bun presupune limitarea spațiului propriu, respectiv a timpului pe care îți place să îl petreci alături de prietenii dragi, arată www.brightside.me.

Îți ține socoteală când vine vorba de cheltuieli

Încrederea e esențială, cu atât mai mult când îți dorești să construiești o relație durabilă alături de partener. Unul dintre motivele care afectează relația de cuplu este chiar dominația financiară, mai exact controlul asupra veniturilor pe care partenerul le are. Este perfect normal ca un cuplu să împartă la un moment dat și aspectele ce țin de partea financiară, dar de ajutor pentru încrederea de sine este ca fiecare să aibă chiar și o mică parte doar pentru el.

Obișnuiește să-ți verifice telefonul

Una este să caute un număr de telefon al unui cunoscut în mobilul tău și alta este să îți verifice periodic telefonul. Invadarea spațiului personal nu este cu siguranță o dovadă de dragoste. Mai mult, specialiștii sunt de părere că un astfel de comportament îi face pe parteneri să se distanțeze unul de celălalt, dar și să ajungă să aibă discuții aprinse. Bine de știut este că o relație sănătoasă se bazează întotdeauna pe respect și încredere.

Îți este teamă să spui ce gândești

Deși îți iubești partenerul nu poți să îi spui ce gândești și ce ai pe suflet de teamă că poate reacționa exagerat? Cu siguranță atitudinea lui nu este o dovadă de iubire. Partenerul potrivit trebuie să fie unul cu care să poți discuta orice, nu unul de care să îți fie teamă. Nu ezita să spui ceea ce gândești și acceptă și punctul lui de vedere, chiar dacă este unul diferit. Diferența de gândire este exact lucrul care aduce diversitate într-o relație de cuplu.

Se întâmplă să te mai insulte

Partenerul tău obișnuiește să te critice și uneori se întâmplă să te și insulte? Există limite care dacă sunt trecute cu greu poți merge mai departe. Prin urmare, bine este să stai departe de astfel de situații. Cel mai bine este să stabiliți încă de la începutul relației niște limite și să încercați să le respectați. O astfel de limitare este necesară și când vine vorba de insultarea partenerului.

Prietenii tăi au încercat să te avertizeze

Se întâmplă de multe ori ca atunci când ești într-o relație și este vorba de sentimente la mijloc să nu vezi lucrurile clar. Spre deosebire de tine, prietenii apropiați și cei din familie văd cu alți ochii relația și pot să observe lucruri pe care tu să nu le vezi. Ei nu vor lăsa lucrurile la voia întâmplării dacă observă des că ești tristă sau distrasă. Nu ezita să analizezi mai atent relația de cuplu dacă primești atenționări din partea celor apropiați.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11101 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.