Acasa | Relatii | Cum isi justifica barbatii infidelitatea

Cum isi justifica barbatii infidelitatea

 SHARE  

Adaugat in 24 aprilie 2017

Cum isi justifica barbatii infidelitatea

Infidelitate. pixabay.com

Câteodată, bărbații le spun femeilor pe care le iubesc că comportamentul lor nu contează ca infidelitate, pentru că nu implică sexul real. Alteori, găsesc modalități de a-i învinui pe alții pentru alegerile lor - soțul / soția, șeful lor, chiar și pe cealaltă femeie.

Motivele pe care le gasesc barbatii pentru a justifica infidelitatea sunt fascinante, pentru că aproape toate implică faptul că infidelitatea a fost singura soluție logică pentru problemele legate de relații și alte probleme de viață, scrie psychologytoday.com.

Majoritatea barbatilor isi justifică comportamentul cu declarații precum:

 • Toti barbatii vor să facă sex cu alte femei. Și când apare ocazia, profita de ea.
 • Este imperativul biologic al unui bărbat să facă sex cu cât mai multe femei posibil. De ce ar trebui să fiu altfel?
 • Dacă as avea parte de suficient sex acasa, nu as mai fi nevoit sa caut in alta parte
 • Fac ce toti prietenii mei fac. Dacă nu mă credeți, întrebați-i.
 • Dacă soția mea nu s-ar fi ingrasat sau dacă ar fi mai plăcută sau mai atentă, nici măcar nu m-aș fi gândit să merg în altă parte.
 • Dacă slujba mea nu ar fi atât de stresantă, nu aș avea nevoie de eliberarea pe care o primesc de la sexul online.
 • Tatăl meu se uita la reviste și era la cluburi, eu stau pe chat. Care este diferența?
 • Dacă poliția ar fi urmărit oameni cu adevarat răi, nu m-ar fi prins in legatura cu prostituția. De ce nu merg după niște infractori adevărați?
 • E doar sexting și flirtez. Unde e răul în asta? Nu mă întâlnesc cu nici una dintre aceste femei în persoană. E doar un joc.

Aceste lucruri ridică anumite întrebari: De ce? De ce bărbații înșală? Și de ce uneori continuă si după ce sunt prinși, chiar și în cazul unor consecințe nedorite cum ar fi divorțul, pierderea contactului parental, pierderea statutului social și altele asemenea?

Adevărul este că tot felul de dinamici pot juca un rol în decizia unui om de a fi infidel. În general, totuși, alegerea lui de a trăda este condusă de unul sau mai mulți dintre următorii factori

 1. Imaturitate: Dacă nu are prea multă experiență în relații sau dacă nu înțelege pe deplin că acțiunile sale vor avea în mod inevitabil consecințe cum ar fi ranirea partenerului, el poate crede că este bine să ai aventuri sexuale. S-ar putea să se gândească la angajamentul său față de monogamie ca la ceva ce se poate schimba în funcție de circumstanțe.
 2. Are si alte probleme: o problemă continuă cu alcoolul și / sau drogurile care afectează modul in care ia decizii, ceea ce duce la decizii sexuale regretabile.
 3. Insecuritate: Se simte ca și cum ar fi prea bătrân (sau prea tânăr), nu destul de frumos, nu este suficient de bogat sau suficient de inteligent etc. Pentru a-și susține ego-ul, caută validarea de la alte femei, folosind această scanteie de interes pentru a se simți dorit și demn.
 4. S-a terminat, versiunea 1: Poate că vrea să-și încheie relația actuală. Totuși, în loc să-i spună partenerului că este nefericit, este infidel.
 5. S-a terminat, versiunea 2: Poate că doreste sa incheie relația actuală, dar nu până când gaseste alta. Deci, el pregateste scena pentru următoarea relație, cat timp e încă în prima.
 6. Lipsa sprijinului social masculin: Subevalueaza nevoia de prietenii de suport cu alți bărbați, așteptând ca nevoile sale sociale și emoționale să fie îndeplinite în întregime de către partenera. Iar când în mod inevitabil aceasta nu reușește să-și îndeplinească datoria, el caută împlinirea în altă parte.
 7. Confuzie in ceea ce priveste relatiile: Ar putea să înțeleagă greșit diferența dintre intensitatea romantică și dragostea pe termen lung, neînțelegând că în relațiile sănătoase, dragostea, în timp, poate lua forme mai puțin intense, dar în cele din urmă mai semnificative.
 8. Egoismul: Este posibil ca interesul sau primar să fie pentru el însuși și atat. Prin urmare, poate minți și păstra secrete fără remușcări sau regrete, atâta timp cât primește ceea ce dorește.
 9. Unicitate: Poate simți că este diferit și ca merită ceva special. Regulile obișnuite nu i se aplică lui, deci este liber să se răsplătească în afara relației sale primare oricând dorește.
 10. Impulsul neîngrădit: Nu s-ar fi putut gândi niciodată la infidelitate până când nu a avut brusc o ocazie. Apoi, fără să se gândească la consecinte, a actionat.
 11. Așteptări nerealiste: Poate simți că partenerul său ar trebui să-i suporte fiecare capriciu și dorință sexuală, 24 de ore pe zi, 7 zile în 7 zile din 7, indiferent de modul în care se simte într-un anumit moment. El nu înțelege ca partenera are o viață proprie, cu gânduri, sentimente și nevoi care nu îl implică întotdeauna. Când așteptările sale nu sunt îndeplinite, el caută o împlinire exterioară.
 12.  Mânie / Răzbunare: Poate să fie infidel pentru a se răzbuna. Este supărat pe partenera și vrea să o rănească. În astfel de cazuri, infidelitatea este menită să fie văzută și cunoscută, nu se deranjează să mintă sau să păstreze secrete, pentru că dorește ca partenerul său să știe.

Pentru cei mai multi bărbați nu exista doar un factor care duce la decizia de a înșela. Uneori, motivele pentru infidelitate ale unui om se dezvoltă pe măsura schimbării circumstanțelor sale. Indiferent de adevăratele sale motive, nu ar trebui să o facă. Există întotdeauna și alte opțiuni - terapia de cuplu, sportul, deschiderea și onestitatea fata de partener, separarea sau divorțul. Un om are întotdeauna alegeri care nu implică degradarea și ruinarea vietii pe care a construit-o impreuna cu celalalt. Cu toate acestea, faptul ca stie de ce a înșelat poate fi util în ceea ce privește repetarea comportamentului în viitor.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

19021 citiri

86 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.