Acasa | Good to know | Cum iti saboteaza telefonul incercarea de a fi un parinte mai bun

Cum iti saboteaza telefonul incercarea de a fi un parinte mai bun

 SHARE  

Adaugat in 10 noiembrie 2017

Cum iti saboteaza telefonul incercarea de a fi un parinte mai bun

Telefonul mobil si parentingul. Foto: pixabay.com

Telefoanele inteligente redefinesc relațiile de familie. Parintii uneori isi folosesc telefoanele ca bone. Dar ce se întâmplă cu copiii atunci când atenția părinților este concentrată pe telefoanele lor si nu pe copii?

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că abilitatea copiilor de a învăța cuvinte noi a fost afectata atunci când mamele au fost întrerupte de un apel telefonic, scrie berkeley.edu. Într-un alt studiu recent, 170 de cupluri cu copii mici au completat chestionare despre cât de mult au perceput utilizarea telefonului mobil ca fiind o problemă și despre cât de des dispozitivele lor au întrerupt conversațiile zilnice sau activitățile cu copiii. Părinții au raportat, de asemenea, comportamentele problematice ale copiilor lor. Asa cum era de asteptat, cercetatorii au descoperit ca cu cat parintii au raportat mai multe intreruperi legate de telefon, cu atat mai mult au raportat  tipuri de comportamente negative la copiii lor.

Telefoanele inteligente sunt acum o parte a vieții noastre. Cu toate acestea, ar trebui să exercităm un anumit control asupra utilizării telefonului, pentru a minimiza impactul potențial negativ asupra copiilor noștri.

1. Puneți telefonul într-o altă cameră atunci când încercați să ajutați copilul să învețe ceva nou

Este greu să rezisti tentației de a-ți verifica telefonul când este chiar lângă tine și auzi ping-ul unei notificări prin e-mail. Copiii învață cel mai bine atunci când adulții receptivi îi învață, deoarece pot să acorde atenție aceluiași lucru în același timp împreună. U ritm previzibil în schimbul de informatii de la copil la parinte si invers ajută copiii să se concentreze asupra a ceea ce este important.

Soluția este simplă: puneți telefonul în altă cameră. Sau, dacă acest lucru nu este posibil, dezactivați-vă notificările.

2. Păstrați telefonul în buzunarul din spate atunci când participati la o actiune la scoala sau gradinita cu copiii


Copiii nu observă doar când părinții nu sunt disponibili pentru ei, ci si când un părinte îi urmărește și îi încurajeaza.

Fiți la dispoziția copilului într-un mod care îi face să înțeleagă că se află în centrul atenției. Rămâneți pozitivi, chiar și cand nu reuseste ceva, astfel încât el să simtă că încurajarea este principalul vostru obiectiv.

S-ar putea să vă scoateți telefonul pentru a face fotografii sau pentru a trimite un mesaj partenerului că activitatea este aproape de sfârșit, dar apoi îl puneți înapoi în buzunar. Puteți să postați fotografiile pe Facebook după ce veți ajunge acasă. Urmăriți-vă copilul, nu ecranul.

3. Reflectați dacă utilizarea telefonului ar putea fi legată de conflictul pe care îl aveți cu copiii


Studiile sugerează că părinții care sunt absorbiti de telefoanele lor tind să răspundă mai aspru față de comportamentul neadecvat al copiilor lor. Copiii pot fi mai înclinați să se angajeze în comportamente riscante pentru a atrage atenția părinților lor, ceea ce ar putea fi legat de creșterea vatamarilor atunci când părinții se află pe telefoanele mobile.

Se întâmplă astfel de lucruri în casa ta? Fii cinstit. Dacă asa se intampla, soluțiile sunt conștientizarea problemei și intenționalitatea. În loc să vă verificati mereu telefonul, puteți face acest lucru numai atunci când aveți o sarcină specifică de efectuat. Părinții care încearcă să se deconecteze în mod regulat de la telefonul mobil și sunt atenti la copii pot descoperi că aceste lucruri au efecte pozitive asupra  interacțiunilor cu copiii lor.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5460 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.