Acasa | Familie | Cum mă face copilul să întârzii la muncă

Cum mă face copilul să întârzii la muncă

 SHARE  

Adaugat in 9 decembrie 2014

Cum mă face copilul să întârzii la muncă

Nu vreau la gradinita. Foto: Photoxpress

Înainte să fiu mamă nu întârziam niciodată nicăieri. Ba chiar, veneam mereu înainte de ora stabilită și le arătam cu degetul pe cele care nu ajungeau la timp. Acum, e sărbătoare ziua în care reușesc să ajung cu copilul la oră fixă. Înainte să aruncați cu roșii, citiți și dați-mi soluții, vă rog.

Nu vreauuu să mă trezesc! Punct!

La ora 7 ar trebui să sărim cu toții din pat. Dar nu se întâmplă decât ca la 7.10, noi adulții să facem ochi, iar la 7.20 să trag de copil să se trezească. În teorie. Pentru că alte 10 minute tragem de el cu milă, lacrimi în ochi și regret că ăsta micu’ are program matinal. Iar el urlă la noi: “Stingeți lumina, eu mai dorm. Nu mă trezesc niciodată! Am zis! Punct!”

După ce îl luăm pe sus, mai urmează alte minute de stat în brațe și drăgălit, plus alte minute de îmbrăcat și drăgălit, de îmbucat ceva rapid pe drum și multe alte nu-uuuri! Cele două ore până ajung la birou sunt, câteodată, interminabile.

Timp pierdut: câteodată și 30 de minute.

Nu vreauuu la grădiii!

Ăsta e refrenul zilnic, din fericire nu durează mult, pentru că atunci când ajunge la grădiniță se bucură de copii și de educatoare. Ceea  ce mă face să cred că vrea de fapt să stea cu mine.
- Azi stăm acasă?
- Nu!
- Vreau să stau acasă!
- Nu pot azi, o să stăm în altă zi!
- Vreau să fie azi altă zi! Vreau să stau cu tine! Ia-mă la serviciu, promit că sunt cuminte.
- O să te plictisești la mine la serviciu, mai bine te joci decât să stai pe un scaun, nu?
- Ba daaa! Bine, doar azi merg la grădi. Dar să știi că nu îmi place!

Timp pierdut: maximum 10 minute.

Mama, fac pipi! Și caca!

Cu fix 30 de secunde înainte să ieșim pe ușă, când cele trei straturi de haine sunt aranjate și gențile pe umăr mă cocoșează, aud: “Mamă, mă doare burtă, cred că fac caca. Sau pipi. Sau amândouă.”

De multe ori chiar face, de alte multe ori e alarmă falsă. De cele mai multe ori pierdem metroul de 8 fără 5 care ne-ar fi dus la 8.25 la grădiniță, înainte de micul dejun.

Timp pierdut: minimum 5 minute/maximum 15 minute

Vreau cu bicicleta la grădi

În timpul verii așa făceam: luăm bicicletă cu două roți până la metrou, o căram la subraț, copilul de o mână și ruscacul în spate. Coborâm la Izvor, parcurgeam Cismigiul cu bicicletă, eu pe lângă, în pas foarte alergător pe lângă el. Și ajungeam repede, era plăcut și amuzant. Numai că toamna cu bicicletă e mai greu, așa că în fiecare zi pierdem 5 minute în față balconașului de pe scara blocului unde depozităm noi bicicletă și negociem: “Azi luăm bicicleta? Te rog, mama!”

Timp pierdut: 5 minute în medie.

Când mă murdărește pe cămașa aia bună de întâlniri

Mai am o singură cămașa verde din anii de consultanță, pe care o folosesc acum atunci când mă duc la întâlniri cu oameni din companii. În rest, am tricouri și bluzițe fie pătate, cusute, sau mai hippie așa. Așadar, când copilul  meu plin de dulceață pe degetele mă ia în brațe și mă drăgălește, nu face decât să îmi murdărească singura cămașa bună de întâlniri. Asta îmi aduce aminte să îmi cumpăr măcar încă una de schimb, pentru situații de urgență.

Tu din ce cauze întârzii la muncă?

Text de Delia Grigoroiu

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

13272 citiri

67 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.