Acasa | Carte si Film | Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

 SHARE  

Adaugat in 11 mai 2017

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai mult. Foto: Pixabay.com

Oamenii celebri spun ca dedica mult timp lecturii, studiile au demonstrat că lectura poate reduce stresul, crește concentrarea și îmbunătățește memoria pe termen lung și pe termen scurt. Dar cum sa faci practic sa citesti mai mult, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat?

Dar lectura este consumatoare de timp și este aproape imposibil să găsim atât timp pentru a citi, cât și să rămânem suficient de concentrați pentru a profita de avantaje.

Din fericire, experții de la Harvard Business Review ofera câteva sfaturi și trucuri pentru a vă asigura nu numai că citiți  zilnic, ci si că puteți crește radical numarul cartilor citite, scrie medium.com.

Modalități practice pentru a vă îmbunătăți obiceiurile de lectură:

1. Acceptați că este OK să renunțați

Uneori încep o carte, doar pentru a descoperi că nu mă bucur de ea sau nu găsesc prea multă lucruri semnificative în ea - dar oricum voi "trece prin ea", pentru că nu vreau să fiu o persoana care renunta usor.

Gretchen Rubin a constatat că această mentalitate "câștigătorii nu renunță" probabil că nu va funcționa in ceea ce priveste obiceiul de lectură.

Daca renunti devreme ai mai mult timp pentru citirea cărților bune si petreci mai putin timp citind cărțile dintr-un sentiment de obligație. "Gândiți-vă la un lucru - în jur de 50.000 de cărți sunt publicate în fiecare an. De ce să petreceți timp cu cărți care nu vă plac deloc?

Dacă, în cele din urmă, nu vă bucurați de un roman, nu va mai simtiti vinovati și puneți-l jos.

2. Există minute ascunse peste tot

Stephen King, care spune ca succesul său incredibil de autor se datoreaza lecturii, le-a spus oamenilor să citească aproximativ cinci ore pe zi.

"Exista câteva minute ascunse în toate momentele zilei. Nu spun că ar trebui să bifați un roman la nunta surorii, dar sunt mici oportunități de a citi aproape pretutindeni''.

3. Ține pentru tine intentia si planurile de a citi mai mult

Știința arată că împărtășirea intențiilor tale cu ceilalți, atunci când lucrezi la o sarcină sau un scop, poate avea un efect invers și de fapt vei face mult mai putin din ce ti-ai propus

Intr-un studiu din 2009 s-a constatat că, atunci când studenții care au dorit să devină psihologi, au descris activități care i-ar ajuta să atingă acest obiectiv și le-au împărtășit cu experimentatorul a fost mai puțin probabil să efectueze acele activități. Grupul de control care nu și-a împărtășit lista activităților intenționate cu experimentatorul a petrecut mult mai mult timp urmărind aceste activități.

Cand oamenii își împărtășesc scopul se simt mai puțin motivați să muncească din greu.

5. Citiți cărțile fizice

Având cartea în mână - în loc de un dispozitiv conectat la internet unde puteți verifica și e-mailul sau căutați rețete pe Pinterest - puteți limita distragerea atentiei.

Dar limitarea distragerii este doar unul dintre motivele pentru care cărțile fizice sunt de preferat. Într-o epocă în care toate canalele de divertisment și profesionale se deplasează pe ecran, este bine pentru creier sa ții o carte fizică în mâna.

6. Schimbă modul de gândire

"Trebuie să încetați să vă gândiți la citit ca la "o activitate pe care o faceți  ... aceasta trebuie să devină o activitate la fel de naturală ca și mâncarea și respirația'', spune Ryan Holiday.

Transforma obiceiurile de lectură în obiective specifice, legate de timp și plaseaza-le în fiecare zi în partea de sus a listei de priorități.

7. Găsiți liste deja facute

Oboseala decizionala este un lucru foarte real și poate influenta voința atunci când încearcati să adoptati noi obiceiuri de lectura.

Efortul de a cerceta mii de cărți noi în fiecare an va poate obosi înainte de a citi de fapt o pagină și de aceea se recomandă să găsiți liste de cărți din presa, de la prieteni.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

15439 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.