Acasa | Carte si Film | Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

 SHARE  

Adaugat in 11 mai 2017

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai mult. Foto: Pixabay.com

Oamenii celebri spun ca dedica mult timp lecturii, studiile au demonstrat că lectura poate reduce stresul, crește concentrarea și îmbunătățește memoria pe termen lung și pe termen scurt. Dar cum sa faci practic sa citesti mai mult, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat?

Dar lectura este consumatoare de timp și este aproape imposibil să găsim atât timp pentru a citi, cât și să rămânem suficient de concentrați pentru a profita de avantaje.

Din fericire, experții de la Harvard Business Review ofera câteva sfaturi și trucuri pentru a vă asigura nu numai că citiți  zilnic, ci si că puteți crește radical numarul cartilor citite, scrie medium.com.

Modalități practice pentru a vă îmbunătăți obiceiurile de lectură:

1. Acceptați că este OK să renunțați

Uneori încep o carte, doar pentru a descoperi că nu mă bucur de ea sau nu găsesc prea multă lucruri semnificative în ea - dar oricum voi "trece prin ea", pentru că nu vreau să fiu o persoana care renunta usor.

Gretchen Rubin a constatat că această mentalitate "câștigătorii nu renunță" probabil că nu va funcționa in ceea ce priveste obiceiul de lectură.

Daca renunti devreme ai mai mult timp pentru citirea cărților bune si petreci mai putin timp citind cărțile dintr-un sentiment de obligație. "Gândiți-vă la un lucru - în jur de 50.000 de cărți sunt publicate în fiecare an. De ce să petreceți timp cu cărți care nu vă plac deloc?

Dacă, în cele din urmă, nu vă bucurați de un roman, nu va mai simtiti vinovati și puneți-l jos.

2. Există minute ascunse peste tot

Stephen King, care spune ca succesul său incredibil de autor se datoreaza lecturii, le-a spus oamenilor să citească aproximativ cinci ore pe zi.

"Exista câteva minute ascunse în toate momentele zilei. Nu spun că ar trebui să bifați un roman la nunta surorii, dar sunt mici oportunități de a citi aproape pretutindeni''.

3. Ține pentru tine intentia si planurile de a citi mai mult

Știința arată că împărtășirea intențiilor tale cu ceilalți, atunci când lucrezi la o sarcină sau un scop, poate avea un efect invers și de fapt vei face mult mai putin din ce ti-ai propus

Intr-un studiu din 2009 s-a constatat că, atunci când studenții care au dorit să devină psihologi, au descris activități care i-ar ajuta să atingă acest obiectiv și le-au împărtășit cu experimentatorul a fost mai puțin probabil să efectueze acele activități. Grupul de control care nu și-a împărtășit lista activităților intenționate cu experimentatorul a petrecut mult mai mult timp urmărind aceste activități.

Cand oamenii își împărtășesc scopul se simt mai puțin motivați să muncească din greu.

5. Citiți cărțile fizice

Având cartea în mână - în loc de un dispozitiv conectat la internet unde puteți verifica și e-mailul sau căutați rețete pe Pinterest - puteți limita distragerea atentiei.

Dar limitarea distragerii este doar unul dintre motivele pentru care cărțile fizice sunt de preferat. Într-o epocă în care toate canalele de divertisment și profesionale se deplasează pe ecran, este bine pentru creier sa ții o carte fizică în mâna.

6. Schimbă modul de gândire

"Trebuie să încetați să vă gândiți la citit ca la "o activitate pe care o faceți  ... aceasta trebuie să devină o activitate la fel de naturală ca și mâncarea și respirația'', spune Ryan Holiday.

Transforma obiceiurile de lectură în obiective specifice, legate de timp și plaseaza-le în fiecare zi în partea de sus a listei de priorități.

7. Găsiți liste deja facute

Oboseala decizionala este un lucru foarte real și poate influenta voința atunci când încearcati să adoptati noi obiceiuri de lectura.

Efortul de a cerceta mii de cărți noi în fiecare an va poate obosi înainte de a citi de fapt o pagină și de aceea se recomandă să găsiți liste de cărți din presa, de la prieteni.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11070 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.