Acasa | Relatii | Cum să evadezi în doi când ai copii

Cum să evadezi în doi când ai copii

 SHARE  

Adaugat in 4 octombrie 2016

Cum să evadezi în doi când ai copii

Familie. Foto: Photoxpress

Aproape toți părinții se plâng că nu mai au la fel de mult timp pentru relația de cuplu ca în perioada de dinainte de apariția copiilor.

Până atunci reușeau să strecoare în programul lor, în pofida activității profesionale intense, timp doar pentru ei doi, în interiorul şi în afara casei. Deși această observație poate fi cât se poate de reală, asta nu înseamnă că peste toate trebuie să se așeze confortabil resemnarea şi gândul că “va fi totul ca la început când copilul va ajunge la liceu”. Iată care sunt variantele prin care să evadezi în doi, pentru a vă păstra vivacitatea relației de cuplu şi după venirea pe lume a copiilor!

1. Apelați la ajutoarele din preajma voastră

Da, la mamă, tată, soacră, socru, prieteni, vecini de încredere sau alte rude pe care știți că vă puteți baza la nevoie. Adică atunci cand simțiti acut un dor de ducă în doi, oriunde, iar cel mic trebuie să rămână pe mâini bune.

2. Ieșiți din casă împreună cu cel mic, în locuri în care aveți răgazul de a fi o perioadă doar în 2

Sunt, azi, destule restaurante, cafenele sau magazine prevazute cu locuri de joacă pentru copii, în care există personal specializat cu care îl puteți lăsa puțin pe cel mic. Acolo, puştiul sau puştoaica voastră se va distra teribil de mult, fiind în acelaşi timp cu cineva care poate chiar să îl antreneze în tot felul de activități. Şi, dacă este vorba doar de o singură oră petrecută în doi, e excelent!

3. Plănuiți un city break

Chiar dacă acest city break nu e unul pe care puteți să îl faceți săptămânal şi poate că nici lunar, e o variantă foarte bună de reconectare şi încărcare a bateriilor conjugale. Plănuiți-l ca la carte, adică cu transport cu avionul, cazare la hotel (fancy şi cu room service, dacă se poate) şi vă veți simți ca în luna de miere.

Nu reușiți să strecurați o ieșire în afara țării? Atunci alegeți varianta unui city break local şi vizitați unul dintre orașele mari, în care n-ați mai fost, pentru o experiență similară.

4. Micul dejun în oraș, perfect când vrei să evadezi în doi

Ştiu că poate părea ușor ciudat, dar această idee se poate concretiza foarte ușor, chiar dacă amândoi trebuie să mergeți zilnic la serviciu. Fixați-vă o zi în care puteți ajunge amândoi la birou mai târziu cu o oră şi luați micul dejun în oraș. Este o idee minunată pentru momentele în care vrei să evadezi în doi.

5. Programați măcar o dată pe lună o ieșire la teatru sau la film ori la un concert

Adică acolo unde veți putea să bifați trei iepuri dintr-un foc: să vă îmbogățiți bagajul cultural, să vă simțiți bine în doi şi să vă relaxați. Bineînțeles, pentru o relaxare totală puteți să mergeți şi la un SPA, dar s-ar putea sa fie atât de bine acolo, încât să uitați să mai plecați! :)

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6966 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.