Acasa | Familie | Cum se transformă vacanţa de vis într-un eşec de proporţii

Cum se transformă vacanţa de vis într-un eşec de proporţii

 SHARE  

Adaugat in 19 mai 2014

Cum se transformă vacanţa de vis într-un eşec de proporţii

Vacanţa de vis. Foto: Photoxpress

Vine vremea vacanţelor, ah, ce bucurie! Soare, mare, plimbări relaxante, toate ne aşteaptă cu braţele deschise! Pentru o perioadă le vom spune adio! aragazurilor şi cuptoarelor, nu vom mai spăla vase şi rufe şi ne vom admira copiii care aleargă pe o peluză atent tunsă, în timp ce noi sorbim nonşalant dintr-un frappé.

Cu o singură condiţie: să ne ocolească ghinionul!

Când visul devine parţial realitate…

Voiam să ajung de nu ştiu când pe plajele greceşti, aşa că, în urmă cu doi ani, am reuşit să îmi pun marele plan în aplicare. Destinaţia era Thassos, iar vacanţa de familie urma să aibă loc în formula completă, adică eu, al meu soţ şi cei trei copii.

Nici n-am ajuns bine la destinaţie, însă, că fix după a doua zi de plajă fetiţa cea mare ne-a spus că o dor picioarele. Am crezut că era obosită şi am lăsat-o să se odihnească mai mult pe parcursul zilei, dar ne-am panicat seara, la plimbarea prin staţiune, când n-a mai putut merge, efectiv, şi a început să plângă din pricina aceloraşi dureri.

Ajunşi în camera de hotel am observat că avea temperatură, iar pe tălpile ei erau zeci de puncte mici, roşii, aidoma unor înţepături de insecte sau urme de ace. Bănuind că a călcat în vreo plantă otrăvitoare ori pe vreun arici de mare, am pus mâna pe telefon să ne sunăm medicul de familie de acasă. După explicaţii amănunţite şi câteva poze trimise pe e-mail, medicul ne-a spus că toate simptomele corespund bolii gură-mână-picior, boală virală pe care o căpătase, cel mai probabil, înainte de a pleca în concediu.

… şi coşmar

La două zile de la identificarea bolii şi după ce fetiţa îşi revenise, a mai apărut un pacient în familie. De data aceasta bolnavul eram chiar eu. Partea proastă a fost că boala m-a lovit într-un mod mult mai agresiv decât pe fetiţa mea, care, ori a fost mai rezistentă, ori a avut o formă mult mai uşoară a bolii.

Durerile atroce din tălpi au fost dublate de febră mare şi de mâncărimi insuportabile ale palmelor, vecine cu paroxismul, ce m-au făcut să ajung în primul spital găsit, plânsă toată şi ţinută în braţe de soţ, depăşit şi el de situaţie.

Din fericire, după confirmarea diagnosticului şi o pungă de antihistaminice şi de antiinflamatoare prescrise, la câteva zile de la apogeul bolii mi-am mai revenit şi am reluat complet mersul biped, redescoperind bucuria primilor paşi.

Dă-i omului mintea de pe urmă

Şi cum mă bucuram eu în ultima parte a vacanţei că puteam din nou să zburd pe plajele Greciei, iată că o măsea de minte nărăvaşă se gândi să-şi facă de cap. Păi da, nu ştiaţi că nu există niciun moment mai bun pentru ca o măsea să-ţi crape gingia decât concediul? După ce că, din pricina picioarelor, nu putusem să ajung până atunci la vreun restaurant, să încerc bucătăria locală, iată că acum puteam să ajung, dar nu puteam să mănânc.

Gura mi se încleştase din pricina durerii, iar mirosul năucitor de souvlaki, miel la cuptor şi caracatiţă la grătar mă ameţise şi mă enervase total. Nici să vorbesc nu mai puteam, dar limbajul mimico-gestual a fost suficient pentru ai mei să-şi dea seama că aromele care-mi gâdilau nasul şi  culorile ce îmi treceau prin faţa ochilor erau de vină pentru fumul ce-mi ieşea pe urechi.

Un final de pomină

Ultima zi de vacanţă ne-a găsit pe toţi sănătoşi. Nimeni nu mai avea nimic, totul era minunat. Nu chiar totul, însă, pentru că exact când am plecat spre casă maşina a intrat în gardul hotelului (cu daune minore, din fericire), pecetluind definitiv concediul şi transformându-l într-o amintire deloc plăcută.

Credeaţi că ăsta a fost finalul? Iată că nu. La o lună de la vacanţa în Grecia, talpile s-au descuamat grotesc, lăsând la iveală nişte membre de vertebrate marine, de parcă eram omul amfibie, iar unghiile de la picioare au căpătat o culoare dubioasă, de galben spre portocaliu.

La încă o lună după, unghiile au început să-mi cadă una câte una, afectate de urâta boală gură-mână-picior. Noroc că apusese vremea sandalelor, iar „frumoasele” mele degete erau acoperite de încălţăminte. Până la finalul iernii am reuşit să îmi recapăt cu brio toate unghiile de la picioare, dar şi pielea de pe tălpi, iar astăzi arată cât se poate de firesc (să zicem).

Morala: un ghinion nu vine niciodată singur, ci însoţit de toate rudele lui. Şi, pentru că anul ăsta aş vrea să merg din nou în vacanţă în Grecia, mai am câteva luni la dispoziţie să prind nenorocul şi să-l leg bine într-un sac.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
familieconcediuvacanteprobleme de sanatatecopiigreciathassostotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

14885 citiri

30 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.