Acasa | Good to know | Cum sunt învățați băieții și fetele lucruri diferite despre violență

Cum sunt învățați băieții și fetele lucruri diferite despre violență

 SHARE  

Adaugat in 23 ianuarie 2018

Cum sunt învățați băieții și fetele lucruri diferite despre violență

Violenta Foto: Morguefile.com

Este clar că oamenii vad abuzul și violența in moduri diferite.

Bărbații și femeile pot adesea să nu fie de acord cu privire la ce este considerat un comportament violent și ce este considerată o interacțiune umană normală. Și în acest fel, uneori femeile care vorbesc despre abuz sunt acuzate de exagerarea sau cauta atenție, scrie theconversation.

Acest lucru se poate întâmpla în special în online - în cazul în care utilizatorii de sex feminin sunt pe Twitter și Facebook, pot fi amenințați sau hărțuiți, fara ca persoanele care le atacă sa sufere vreo consecinta.

De ce stau lucrurile asa?


Studiile arată că bărbații și femeile diferă in ceea ce priveste percepția lor legata de violență. Bărbații au mult mai multe riscuri să se angajeze în comportamente violente decât femeile, iar aceste diferențe de gen încep adesea în copilărie.

Violența în rândul copiilor

Cercetarea asupra comportamentului agresiv a constatat că băieții sunt mai susceptibili să se bată, iar fetele sunt mai susceptibile de a-și apăra colegii batuti.

Băieții au mai multe riscuri să se gândească la agresiune ca o parte normală a modului în care copiii interacționează, în timp ce fetele sunt mai predispuse să identifice agresiunea ca un comportament inadecvat și inacceptabil.

Cercetările arată că aceste opinii le fac pe victimele agresiunii masculine deosebit de vulnerabile, deoarece simt că nu pot cere ajutor, si nu se asteapta ca prietenii lor de sex masculin sa le  sara in ajutor. Elevii de sex masculin sunt adesea împinși să accepte agresiunea și să nu o ia prea în serios.

Poate nu este surprinzător faptul că hartuirea duce la probleme de sănătate mintală. Și, pe de altă parte, cercetarile au arătat, de asemenea, că agresorii sunt mai predispuși să se angajeze într-un comportament violent și auto-distructiv.

Toxicitatea masculinității


Presiunea exercitată asupra bărbaților de a-și ascunde sentimentele și a nu-și manifesta empatia față de ceilalți are multe consecințe asupra băieților și bărbaților - atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Acestea includ frustrarea, depresia, tulburările de conduită, izolarea, relațiile problematice și chiar violența.

Pe de altă parte, deși s-a susținut că această cultură a masculinității toxice a făcut lumea mai puțin sigură pentru femei, femeile au tendința de a avea factorul de protecție al prieteniilor apropiate. Astfel ca fetele împărtășesc mai mult experiența agresiunii și sunt mai dispuse să-i ajute pe prietenii agresati.

Daca ii crestem pe baieti intr-o lume care le cere băieților să arate cat sunt de puternici, acest lucru are un impact devastator asupra băieților și bărbaților, dar și asupra femeilor și fetelor. Făcându-I pe băieți să simtă că nu este bine să fie vulnerabili, am putea să ii facem violenți.

Atât băieții cât și bărbații trebuie să știe că este bine să-ți arăți emoțiile, să ceri ajutor și să-i ajuți pe alții. În acest fel, băieții tineri trebuie să fie învățați sa nu ii trateze pe alții cu violență. Și, de asemenea, că nu ar trebui să accepte să fie tratați cu violență.

Astfel am putea contribui la obținerea de efecte pozitive in intervențiile împotriva hărțuirii si in eforturile de a obtine egalitate între femei și bărbați. Mai mult decât atât, am putea sa ne asiguram că următoarea generație de bărbați și femei se simt confortabil vorbind despre sentimentele lor și inteleg adevăratul impact al violentei si comportamentului agresiv.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10088 citiri

25 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.