Acasa | Opinii | Dar tac-tu ce mai face?

Dar tac-tu ce mai face?

 SHARE  

Adaugat in 24 mai 2016

Dar tac-tu ce mai face?

Femeie la volan. Foto: morguefile.com

Mamele, cele atoatevinovate… Ploaie, aglomerație, eu încercam să ies cu mașina din parcarea din fața blocului. În traficul din București, se știe, dacă stai să aștepți, riști să-ți crescă părul, unghiile și să mori din cauze naturale.

Nu am cum să aștept să se oprească mașinile, trebuie să-mi fac loc ușurel, mușcând cât mai mult din stradă. Câteodată, am noroc și mi se dă prioritate, dar n-am mereu norocul ăsta. Azi era o situație specială. Avem în mașină un copil pe care îl mânca pielea, la propriu, și se umplea de bube în timp ce așteptam să ieșim din parcare. Puțină nesimțire n-a omorât pe nimeni, mi-am zis, și am luat de volan să ies cu tupeu din parcare.

Când un șofer deschide geamul, nu iese nimic bun

N-am dat nici jumătate de metru înapoi, că m-am și trezit cu claxoane. M-am potolit imediat. Numai că mașina din spatele meu ajunge în dreptul meu, iar șoferul deschide geamul și îmi făcea semn să deschid și eu, aveam omul ceva de zis:

– Fă, ți-a luat mă-ta stradă?

La auzul acestor vorbe ce ai de făcut? Nu poți decât să te înduioșezi, vă zic eu.

– Nu, mi-a luat tata! i-am zis.

El a mai zis ceva în timp ce închidea geamul, iar eu am rămas uimită blocând și traficul, dacă tot era strada de la tata.

M-a claxonat toată lumea, dar nu m-a deranjat. Eram pe strada pe care mi-o luase tata. În drum spre spital, am stat un pic și m-am gândit la chestia asta cu mama care le face pe toate. Mama care le face pe toate, dar e responsabilă, invariabil, de toate relele, de fiecare dată.

Așa te-a învățat pe tine mă-ta?

N-am auzit niciodată să se spună și ”așa te-a învățat pe tine tac-tu”,  numai mama era pomenită la fiecare boacănă de-a mea din copilărie: ”Așa te-a învățat pe tine mă-ta?”. Cel mult, greșelile acestea erau puse pe seama educației de acasă, pe seama celebrilor ”șapte ani”, de care, nu-i așa?, tot mama e responsabilă.

Când lucrurile merg prost și ești în necaz, ești vai de mama ta, nicidecum vai de tatăl tău. Ca să nu mai vorbesc de altele mai grele, unde tot mama (cu toate rudele ei, în viață sau decedate) are un rol central, n-am auzit până acum înjurături de tată.

Dar tac-tu? El ce a păzit?

Sunt convinsă că gura lumii n-o să tacă niciodată, dar aș vrea să mai lase mamele în pace, că nu sunt ele vinovate pentru toate!

Să se mai zică și de tați, că și ei le pot lua copiilor străzi, și ei au rude și neam, și de la ei au copiii de învățat și ei pot ajunge subiect de înjurături, nu numai mamele! Pe bune!

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14564 citiri

61 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.