Acasa | Opinii | Dar tac-tu ce mai face?

Dar tac-tu ce mai face?

 SHARE  

Adaugat in 24 mai 2016

Dar tac-tu ce mai face?

Femeie la volan. Foto: morguefile.com

Mamele, cele atoatevinovate… Ploaie, aglomerație, eu încercam să ies cu mașina din parcarea din fața blocului. În traficul din București, se știe, dacă stai să aștepți, riști să-ți crescă părul, unghiile și să mori din cauze naturale.

Nu am cum să aștept să se oprească mașinile, trebuie să-mi fac loc ușurel, mușcând cât mai mult din stradă. Câteodată, am noroc și mi se dă prioritate, dar n-am mereu norocul ăsta. Azi era o situație specială. Avem în mașină un copil pe care îl mânca pielea, la propriu, și se umplea de bube în timp ce așteptam să ieșim din parcare. Puțină nesimțire n-a omorât pe nimeni, mi-am zis, și am luat de volan să ies cu tupeu din parcare.

Când un șofer deschide geamul, nu iese nimic bun

N-am dat nici jumătate de metru înapoi, că m-am și trezit cu claxoane. M-am potolit imediat. Numai că mașina din spatele meu ajunge în dreptul meu, iar șoferul deschide geamul și îmi făcea semn să deschid și eu, aveam omul ceva de zis:

– Fă, ți-a luat mă-ta stradă?

La auzul acestor vorbe ce ai de făcut? Nu poți decât să te înduioșezi, vă zic eu.

– Nu, mi-a luat tata! i-am zis.

El a mai zis ceva în timp ce închidea geamul, iar eu am rămas uimită blocând și traficul, dacă tot era strada de la tata.

M-a claxonat toată lumea, dar nu m-a deranjat. Eram pe strada pe care mi-o luase tata. În drum spre spital, am stat un pic și m-am gândit la chestia asta cu mama care le face pe toate. Mama care le face pe toate, dar e responsabilă, invariabil, de toate relele, de fiecare dată.

Așa te-a învățat pe tine mă-ta?

N-am auzit niciodată să se spună și ”așa te-a învățat pe tine tac-tu”,  numai mama era pomenită la fiecare boacănă de-a mea din copilărie: ”Așa te-a învățat pe tine mă-ta?”. Cel mult, greșelile acestea erau puse pe seama educației de acasă, pe seama celebrilor ”șapte ani”, de care, nu-i așa?, tot mama e responsabilă.

Când lucrurile merg prost și ești în necaz, ești vai de mama ta, nicidecum vai de tatăl tău. Ca să nu mai vorbesc de altele mai grele, unde tot mama (cu toate rudele ei, în viață sau decedate) are un rol central, n-am auzit până acum înjurături de tată.

Dar tac-tu? El ce a păzit?

Sunt convinsă că gura lumii n-o să tacă niciodată, dar aș vrea să mai lase mamele în pace, că nu sunt ele vinovate pentru toate!

Să se mai zică și de tați, că și ei le pot lua copiilor străzi, și ei au rude și neam, și de la ei au copiii de învățat și ei pot ajunge subiect de înjurături, nu numai mamele! Pe bune!

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

13403 citiri

59 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.