Acasa | Familie | De ce depinde fericirea unei mame?

De ce depinde fericirea unei mame?

 SHARE  

Adaugat in 18 decembrie 2017

De ce depinde fericirea unei mame?

Iubirea de mama

O mamă este fericită atunci cand interacționeaza cu copilul, are libertate de alegere si o relație caldă și afectivă cu copilul. In plus, nu este autocritica in mod exagerat în ceea ce privește modul în care isi creste copilul.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Katrijn Brenning de la Universitatea din Ghent din Belgia, publicat în Springer's Journal of Happiness Studies.

Senzația de bunăstare a mamei scade atunci când se simte inadecvată, sub presiune și este înstrăinată de cercul social prin eforturile ei de munci si de a fi o mamam buna în același timp. Temperamentul copilului are o influență redusă asupra sentimentului său de bunăstare, dar un copil mai extrovertit le ajută pe unele femei să fie mai pozitive în ceea ce privește maternitatea și să fie mai puțin aspre cu sine.

Echipa de cercetare a analizat jurnalele realizate de 126 de mame dupa ce s-a terminat concediul de maternitate si au trebuit sa-si lase copiii la gradinita pentru prima data. Acest lucru tinde să fie un episod deosebit de stresant în viața mamei care lucrează, deoarece este adesea prima dată când sunt separate de copiii lor. Dupa ce se termina concediul de maternitate, mamele trebuie să învețe cum să își echilibreze viața profesională și viața familială.

In interacțiunea cu copiii lor, mamele ar trebui să caute experiențe care să contribuie și la satisfacerea propriilor nevoi psihologice zilnice. Mamele nu ar trebui să fie prea dure cu ele în ceea ce privește modul de parenting, căutând activități cu copilul care le bucură și creează posibilități de a petrece timpul cu copiii rîntr-un mod cald și afectuos. Influența pozitivă și energia pe care o creează ar putea fi benefică prin faptul că le permite mamelor să interacționeze cu copilul într-un mod mai sensibil, mai răbdător și mai pozitiv.

Cercetatorii cred, de asemenea, ca terapeutii ar trebui sa evidentieze mamelor cat de important este sa se asigure ca nevoile lor psihologice proprii sunt indeplinite, in mijlocul presiunilor aduse de maternitate si de munca.

"Frustrarea duce la stres zilnic și la mai multe interacțiuni reci și intruzive părinte-copil", spune ea.

Constatările evidențiază cât de dificil este pentru femeile a căror personalitate tinde să se îndrepte spre depresie și autocritică sa se adapteze la a fi părinte. Prin urmare, ar trebui să existe strategii de prevenire și intervenție pentru a ajuta aceste femei să facă față presiunii.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7094 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.