Acasa | Cariera | De ce femeile demisioneaza in pragul varstei de 30 de ani

De ce femeile demisioneaza in pragul varstei de 30 de ani

 SHARE  

Adaugat in 4 aprilie 2016

De ce femeile demisioneaza in pragul varstei de 30 de ani

Demisie. Foto: Photoxpress

Una dintre cele mai importante caracteristici ale locului de munca pentru o femeie este flexibilitatea in ceea ce priveste concediul de maternitate, asa incat era de asteptat ca acesta sa fie principalul motiv principal pentru care femeile demisioneaza in pragul varstei de 30 de ani.

Cu toate astea, un studiu efectuat recent la care au participat circa 300 de angajati din intreaga lume, cu varste cuprinse intre 22 si 35 de ani, concluzioneaza ca motivul principal al depunerii demisiei este pragul salarial, scrie Quartz.

Majoritatea femeilor participante la sondajul de opinie au bifat raspunsul conform caruia motivul principal al demisiei este faptul ca au gasit un loc de munca mult mai bine platit. Mai mult decat atat, cifrele arata, contrar asteptarilor, ca 65% dintre femei au optat pentru acest raspuns, comparativ cu numai 56% dintre barbati, motivul intemeierii unei familii fiind pe locul cinci in randul motivatiilor acestora.

Femeile au salarii mai mici in special in Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, insa in urma sondajului de opinie cercetatorii sunt de parere ca acest lucru este valabil oriunde in lume.

Pentru barbati, in schimb, motivul principal al depunerii demisiei reiese a fi lipsa progresului pe plan profesional si a oportunitatii de avansare in grad. In general, insa, motivele principale ale demisiei sunt similare pentru ambele sexe.

Din acest studiu reies doua lucruri, deosebit de importante pentru angajatori, afirma Christie Hunter Arscott, autoarea studiului: "Primul este faptul ca femeile pun pe primul loc salariul, iar al doilea este ca motivele pentru aplicarea demisiei in cazul ambelor genuri sunt, in mare parte, aceleasi."

Exista trei solutii prin care liderii organizatiilor si companiilor pot reusi sa isi pastreze personalul de sex feminin la locul de munca, adauga autoarea. Acestea sunt urmatoarele:

1. Sa dezvolte strategii prin care sa motiveze personalul dedicat, iar aceste strategii sa faca abstractie de gen.
2. Sa ofere stimulente care merg mai departe de flexibilitatea locului de munca in ceea ce priveste concediul de maternitate.
3. Sa aiba o mai buna comunicare cu angajatii pentru a afla care sunt necesitatile acestora si sa ofere perspective pentru satisfacerea acestor nevoi.Autor: G.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7687 citiri

9 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.