Acasa | Familie | De ce iubim mamele care înjură?

De ce iubim mamele care înjură?

 SHARE  

Adaugat in 12 aprilie 2016

De ce iubim mamele care înjură?

Mama. Foto: sxc.hu

Prea des, înjurăturile din toate limbile au de-a face cu mamele. De aceea, să ne fie scuzat, dar noi găsim circumstanțe atenuante mamelor care înjură. Ba chiar ne sunt simpatice!

N-a trecut mult până când fetele mele m-au auzit înjurând. Asta-s eu: ce-i în gușă, și-n căpușă! Ba, Ioana mea a trecut, la 13 ani, la un alt nivel: înjură atât de spumos în engleză, încât zici că este limba ei nativă! Nu știu dacă vă dezamăgesc, dar eu nu pot să mă supăr pe mamele care înjură: sunt femei care nu se sfiesc să spună pe șleau ce gândesc, atunci când niciun alt argument nu mai e de folos în rezolvarea unei situații. Și vă mai spun un secret: știu sigur că și tăticii apreciază o mamă cu un limbaj mai colorat!

Iată alte motive pentru care iubim mamele care înjură:

Și înainte de a vorbi despre mame, să discutăm și despre copiii care înjură: De ce înjură copiii…

Mamele care înjură îți spun în față ce gândesc

Sunt mame sincere în orice circumstanță, chiar și cu propriii copii. Și acum pe bune, e mai sănătos să înjuri din când în când decât să acumulezi o mare de frustrări abținându-te la nesfârșit să-ți spui părerea.

Mamelor care înjură nu le pasă ce cred alții

Ai zice, la prima vedere, că e puțin nepoliticos să înjuri. Eu cred, din nou, că e foarte sănătos. Nu poți să-ți trăiești mereu viața după ce zic unii sau ce fac alții. E viața ta și dreptul tău să ți-o construiești după bunul plac. Așa că dacă ești dezaprobată când îl îmbraci prea subțire pe cel mic după unele gusturi ori nu îl culci după-amiaza poți să tragi o înjurătură sănătoasă și să mergi mai departe fără resentimente!

Mamele care înjură nu acceptă nedreptăți

Mamele care înjură nu suportă să fie nedreptățite. Cu atât mai mult ai grijă dacă te iei de copilul lor în mod gratuit! Cineva i-a luat locul puștiului la coada la înghețată? Vai și-amar de el și de tot neamul lui! Poți s-o judeci? Eu nu! 

Mamele care înjură sunt mame creative

Psihologul Richard Stephens a publicat în revista “NeuroReport,” un studiu potrivit căruia persoanele care înjură des sunt mult mai creative ca acelea care se abțin. Probabil că te-ai mirat și tu de ce cuvinte îți ies pe gură când înjuri și de cât de creativă poți fi în astfel de momente!

Mamele care înjură nu fac pe mironisițele

Ai întâlnit și tu prin parcuri sau pe la ședințele cu părinții acele mame care încearcă din răsputeri să salveze aparențele, dar se vede de la o poștă că nu sunt niște mironosițe? Ei bine, mamele care înjură sunt destul de sincere. Ce spun, aia fac. Sunt mai autentice și își învață copilul lecția sincerității: să spună ce vrea, să facă ce-și dorește și să trăiască după cum îl duce capul. Desigur, cu amendamentul că prin comportamentul său nu trebuie să aibă de suferit nici el, nici restul lumii!

Mamele care înjură știu să destindă atmosfera

Mamele care au gura mai slobodă știu să facă haz de necaz, să se ia peste picior, când situația o cere, să nu se ia prea în serios nici pe ele, nici situațiile limită. O mamă veselă este o binecuvântare pentru copilul său, care se va simți în largul lui acasă și va avea șanse sporite să își urmeze visurile și curajul de a fi el însuși.

Mamele care înjură fac mai bine față neprevăzutului

Tocmai prin faptul că văd jumătatea plină a paharului, mamele care înjură se așteaptă, în același timp, ca viața să le ia prin surprindere uneori. De aceea, pentru că nu trăiesc sub un clopot de sticlă, un copil se va putea baza întotdeauna la greu pe luciditatea și sfaturile pertinenete ale unei astfel de mame. Plus că, o înjurătură la momentul potrivit poate face suferința să treacă mult mai repede!

Tu ai înjurat vreodată ca să te descarci? Te-ai simțit vinovată sau, dimpotrivă, te-ai simțit mai bine?

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10559 citiri

29 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.