Acasa | Relatii | De ce oamenii simt nevoia sa verifice mesajele de pe telefonul partenerului

De ce oamenii simt nevoia sa verifice mesajele de pe telefonul partenerului

 SHARE  

Adaugat in 10 august 2016

De ce oamenii simt nevoia sa verifice mesajele de pe telefonul partenerului

Incredere. Foto: morguefile.com

Te uiți la mesajele text de pe telefonul partenerului tau? Te-ai întrebat vreodată dacă e ceva normal sau daca partenerul tau este in regula cu asta?

Aproximativ două treimi dintre participanții la un studiu din 2012 au admis ca au cautat clandestin prin mesajele private ale partenerului, inclusiv pe site-uri de rețele sociale. Cu alte cuvinte, acești oameni au verificat telefonul partenerului, fără consimțământul acestuia.

Riscul care vine cu verificarea corespondenței private a partenerului este că ai putea găsi lucruri care te fac sa te simți gelos.

Ce tipuri de informații găsite pe telefon te pot face gelos?

Psihologia evoluționistă spune ca bărbații și femeile traiesc gelozia în moduri diferite și sunt motivați de amenintari diferite asupra relatiei. Barbatii devin de obicei mai gelosi datorita infidelitatii sexuale, deoarece aceasta prezintă un risc pentru paternitatea urmasilor. Femeile devin mai geloase datorita infidelitatii emotionale, deoarece acest lucru ar putea reprezenta un risc pentru angajamentul pe termen lung al partenerului lor, care le oferă resurse, cum ar fi produsele alimentare sau protecția.

Această diferență de gen în răspunsul la gelozie a fost demonstrată într-un studiu realizat de Buss, Larsen și Western (1992), în care cercetatorii au descoperit ca barbatii raporteaza gelozie ca răspuns la scenariul infidelitatii sexuale, iar femeile, ca răspuns la scenariul infidelitatii emoționale.

De ce oamenii simt nevoia sa verifice sau chiar să aibă acces la telefonul partenerului?

Un studiu din 2013, realizat de un site de asigurare pentru telefoane mobile, pe aproape 2400 de respondenți din Regatul Unit, arata ca in 41 la suta din cazuri comportamentul infidel a fost descoperit prin dovezi dezvăluite de un telefon mobil. In 23 la suta din cazuri infidelitatea a fost descoperita prin intermediul unui site de socializare (Waterlow, 2013). Aceasta cercetare a fost determinată de o creștere a cererilor de despagubire pentru telefoane deteriorate: aproape 10 la suta dintre cei chestionati au declarat ca telefonul lor a fost scapat sau aruncat dupa ce s-au certat cu cineva.

Aceste studii au aratat faptul că multe persoane verifica aproape în mod obișnuit telefoanele partenerilor. Uneori, acest lucru este motivat: Oamenii nu vor să piardă timpul cu cineva care este infidel.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

16028 citiri

20 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.