Acasa | Relatii | De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

 SHARE  

Adaugat in 20 decembrie 2016

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

Viata sexuala. Foto: Photoxpress

Cât de deosebiţi sunt femeile şi bărbaţii în privinţa vieţii sexuale? Este dorinţa sexuală mai mică în cazul femeilor?

Care sunt factorii care contribuie la motivaţia sexuală a bărbaţilor şi a femeilor? Aceşti factori se manifestă diferit la cele două genuri? Sunt întrebări la care a căutat răspunsul psihologul Roy F. Baumeister  când a investigat  motivaţia sexuală  a femeilor şi bărbaţilor. El a făcut o amplă analiză a cercetărilor realizate pe durata a peste 30 de ani şi iată care au fost concluziile lui.

Bărbaţii se gândesc mai des la sex, au fantezii sexuale mai multe şi se excită mai frecvent. Mai mult, îşi doresc sex mai des decât femeile. Iar acest lucru este valabil pentru toate vârstele, atât pentru relaţiile heterosexuale, cât şi pentru cele homosexuale.

Şi în privinţa numărului de parteneri doriţi, există diferenţe semnificative între femei şi bărbaţi. Dacă o femeie îşi doreşte să aibă un singur partener în următorii doi ani, un bărbat îşi doreşte în jur de opt partenere. Iar pe durata întregii vieţi, o femeie îşi doreşte patru sau cinci parteneri de sex, în timp ce un bărbat vrea în jur de 18 partenere.

În privinţa atitudinii faţă de raporturile sexuale, femeile sunt mai ferme: resping promiscuitatea sau relaţiile extra-conjugale mai mult decât bărbaţii.

Femeile recunosc mai des, comparativ cu bărbaţii, absenţa dorinţei sexuale. Iar cuplurile raportează mai multe probleme şi conflicte datorate lipsei dorinţei de a face sex din partea femeii, decât din partea bărbatului. De asemenea, dorinţa sexuală în cazul doamnelor este mai mult afectată negativ de stres.

Când vine vorba de capacitate sexuală, femeile sunt superioare bărbaţilor: pot să atingă mai multe orgasme decât bărbaţii în timpul unui act sexual.

Dorinţa sexuală, între mit şi realitate

Se consideră, în mod obişnuit, că dorinţa sexuală este mai mare în cazul bărbaţilor. Cercetări recente pun însă sub semnul întrebării această informaţie şi i-au în calcul posibilitatea ca dorinţa sexuală să nu fie atât de diferită pentru cele două genuri. Este adevărat că bărbaţii experimentează mai frecvent dorinţa sexuală. Dar când sunt întrebaţi de intensitatea acestei dorinţe în timpul actului sexual, deosebirile dintre cele două genuri nu mai există. Alte cercetări au arătat că în cazul femeilor intensitatea dorinţei variază în funcţie de ciclul menstrual şi atinge apogeul în perioada ovulaţiei, când capacitatea reproductivă a femeiii este maximă. Aceste noi informaţii arată că femeile nu au o dorinţă sexuală mai scăzută, ci că această dorinţă are paternuri diferite de manifestare pe parcursul unei luni.

Bărbaţii vor sex, femeile relaţii

Imaginile erotice au un impact mai mare asupra bărbaţilor decât asupra femeilor. Cum se explică acest lucru? Bărbaţii sunt atraşi de nudurile erotice, spun Anne Moir şi David Jessel, în cartea lor „Brain Sex: The Real Difference Between Men and Women”, pentru că îşi doresc sex, relaţii carnale. Iar femeile sunt mai degrabă atrase de imaginile cu cupluri, pentru că este îşi doresc relaţii de cuplu şi dragoste. Mintea femeii pune pe primul loc relaţiile, contactul, comuniunea, cooperarea, în timp ce mintea bărbatului ţine minte succesul, realizările, cuceririle.

Există diferenţe cu privire la orientarea sexuală?

O serie de alte cercetări au evidenţiat că între cele două genuri există deosebiri şi în privinţa orientării sexuale. Pentru bărbaţi această orientare este mult mai clară: sunt fie heterosexuali, fie homosexuali. În cazul femeilor, orientarea sexuală este mai flexibilă, ele putând trece mai uşor de la heterosexualitate la homosexualitate şi invers. În cadrul unui experiement, s-a măsurat gradul de excitare al femeilor şi bărbaţilor atunci când li s-au arătat diferite imagini erotice. S-a observat că, în cazul bărbaţilor, răspunsul fiziologic a fost explicit, clar, către una din cele două categorii: femei sau bărbaţi. Femeile însă au fost influenţate în mod egal atât de imaginile erotice cu bărbaţi, cât şi de cele cu femei.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

15346 citiri

36 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.