Acasa | Familie | De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul "de calitate" de care au nevoie copiii

De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul "de calitate" de care au nevoie copiii

 SHARE  

Adaugat in 20 decembrie 2017

De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul

Timp de calitate in familie. Foto: pixabay.com

Părinții care muncesc par să se afle sub controlul subtil al unui complex legat de timpul de calitate în familie. Este susținut de o rețea de afaceri, cărți și alte interese comerciale care fac timpul de calitate sa fie la fel de important ca apa și aerul.

Din fericire, cateva studii provoacă etica "timpului de familie special". De exemplu, în 2015, sociologul de la Universitatea din Toronto Melissa Milkie a publicat un studiu in care arată că timpul petrecut de copii cu vârste între 3 și 11 ani împreună cu părinții nu a avut niciun impact măsurabil asupra bunăstării emoționale, comportamentului sau succesului academic, scrie qz.com.

Deși cercetarea nu contestă beneficiile timpului unu la unu sau a mesei luate in familie, s-a constatat că durata timpului petrecut de părinți cu copiii lor avea o importanță mică.

Un studiu britanic publicat anul trecut în BMJ Open a ajuns la o concluzie similară, deși s-a concentrat asupra părinților. Copiii vor avea aparent mai puține probleme de comportament în școală dacă tații lor se bucură ca sunt parinti, un factor mai important decât durata de timp petrecuta impreuna.

Dacă nu contează cantitatea, poate că parintii sunt interesati de calitatea timpului petrecut impreuna, care îi determină să-și deschidă portofelele atât de larg pentru experiențe speciale cu copiii lor. Dar, dacă ne uitam la un studiu din 2007 condus de Tamar Kremer-Sadlik, profesor de antropologie la UCLA, putem găsi câteva informații utile despre ce înseamnă timpul de calitate si nu este nimic special.

Autorii au susținut că momentele liniștite din viața de familie au contribuit la intarirea legăturilor de familie ca orice timp de familie fabricat. Ei au observat ca activitățile de zi cu zi (cum ar fi treburile casnice ) pot permite familiilor momente de calitate, cazuri neplanificate și nestructurate de interacțiune socială care au funcții importante in construirea relațiilor pe care părinții le caută in timpul de calitate"

Copiii păreau să valorifice acele momente regulate mai mult decât ocaziile elaborate, programate, "distractive", au susținut autorii studiului, citând cercetările anterioare.

Dawna Ballard, profesoară de comunicare la Universitatea Texas din Austin,  a examinat rolul pe care timpul îl joacă în comunicare si a studiat părinții care vorbesc despre stresul și costul timpului familial "de calitate" și despre vina pe care o simt.

Orice părinte va recunoaște cu siguranță definiția timpului de familie de calitate, asa cum a fost filtrată de presiunile culturale. Ea este concepută ca fiind "timp concentrat, neîntrerupt, lipsit de stres" care ar trebui să compenseze pentru ceea ce ratam în cantitate".

Acest timp ''sacru'' trebuie să fie dedicat intereselor copiilor, nu intereselor mamei și tatălui. Toate acestea conduc la sentimente de vinovăție sau de eșec în rândul părinților, dacă nu le pot furniza suficient si nu se bucură cu adevărat de experiente. De asemenea, îi obligă pe părinți să restrângă activitățile necesare, cum ar fi cumpărăturile, în sloturi de timp mai mici și mai mici, stresand părinții.

In momentele de viata familiala, părinții pot găsi numeroase oportunități de a se conecta cu copii lor, de a avea interese comune și momente de afectiune.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6347 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.