Acasa | Familie | De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul "de calitate" de care au nevoie copiii

De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul "de calitate" de care au nevoie copiii

 SHARE  

Adaugat in 20 decembrie 2017

De fapt, viata de zi cu zi a familiei este tot timpul

Timp de calitate in familie. Foto: pixabay.com

Părinții care muncesc par să se afle sub controlul subtil al unui complex legat de timpul de calitate în familie. Este susținut de o rețea de afaceri, cărți și alte interese comerciale care fac timpul de calitate sa fie la fel de important ca apa și aerul.

Din fericire, cateva studii provoacă etica "timpului de familie special". De exemplu, în 2015, sociologul de la Universitatea din Toronto Melissa Milkie a publicat un studiu in care arată că timpul petrecut de copii cu vârste între 3 și 11 ani împreună cu părinții nu a avut niciun impact măsurabil asupra bunăstării emoționale, comportamentului sau succesului academic, scrie qz.com.

Deși cercetarea nu contestă beneficiile timpului unu la unu sau a mesei luate in familie, s-a constatat că durata timpului petrecut de părinți cu copiii lor avea o importanță mică.

Un studiu britanic publicat anul trecut în BMJ Open a ajuns la o concluzie similară, deși s-a concentrat asupra părinților. Copiii vor avea aparent mai puține probleme de comportament în școală dacă tații lor se bucură ca sunt parinti, un factor mai important decât durata de timp petrecuta impreuna.

Dacă nu contează cantitatea, poate că parintii sunt interesati de calitatea timpului petrecut impreuna, care îi determină să-și deschidă portofelele atât de larg pentru experiențe speciale cu copiii lor. Dar, dacă ne uitam la un studiu din 2007 condus de Tamar Kremer-Sadlik, profesor de antropologie la UCLA, putem găsi câteva informații utile despre ce înseamnă timpul de calitate si nu este nimic special.

Autorii au susținut că momentele liniștite din viața de familie au contribuit la intarirea legăturilor de familie ca orice timp de familie fabricat. Ei au observat ca activitățile de zi cu zi (cum ar fi treburile casnice ) pot permite familiilor momente de calitate, cazuri neplanificate și nestructurate de interacțiune socială care au funcții importante in construirea relațiilor pe care părinții le caută in timpul de calitate"

Copiii păreau să valorifice acele momente regulate mai mult decât ocaziile elaborate, programate, "distractive", au susținut autorii studiului, citând cercetările anterioare.

Dawna Ballard, profesoară de comunicare la Universitatea Texas din Austin,  a examinat rolul pe care timpul îl joacă în comunicare si a studiat părinții care vorbesc despre stresul și costul timpului familial "de calitate" și despre vina pe care o simt.

Orice părinte va recunoaște cu siguranță definiția timpului de familie de calitate, asa cum a fost filtrată de presiunile culturale. Ea este concepută ca fiind "timp concentrat, neîntrerupt, lipsit de stres" care ar trebui să compenseze pentru ceea ce ratam în cantitate".

Acest timp ''sacru'' trebuie să fie dedicat intereselor copiilor, nu intereselor mamei și tatălui. Toate acestea conduc la sentimente de vinovăție sau de eșec în rândul părinților, dacă nu le pot furniza suficient si nu se bucură cu adevărat de experiente. De asemenea, îi obligă pe părinți să restrângă activitățile necesare, cum ar fi cumpărăturile, în sloturi de timp mai mici și mai mici, stresand părinții.

In momentele de viata familiala, părinții pot găsi numeroase oportunități de a se conecta cu copii lor, de a avea interese comune și momente de afectiune.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8552 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.