Acasa | Familie | Despre copil nu glumesc cu boli, accidente sau moarte!

Despre copil nu glumesc cu boli, accidente sau moarte!

 SHARE  

Adaugat in 2 noiembrie 2017

Despre copil nu glumesc cu boli, accidente sau moarte!

Baiat, foto: pixabay.com

S-a întâmplat să pice copilul în cap. Accidente… se întâmplă. Ni se întâmplă, că nu a fost ceva la individual. Treaba asta s-a trăit în echipă, că așa trăiesc mamele cu copiii lor. Făcea scheme pe bară, Nadia Comăneci style, și i-a scăpat mâna.

A fost un accident. Se întâmplă. Ni se întâmplă!

Toată povestea de după am scris-o AICI, atunci când era proaspătă, în timp ce stăteam lângă el și îl verificam să respire, să aibă pupilele egale, să-mi numere corect degetele, să vorbească și să revină la starea lui inițială, să fie vioi, să râdă, să facă farse.

Am primit foarte multe mesaje pe toate canalele.

În stresul care m-a apucat atunci, am întrerupt orice comunicare cu publicul, ca să zic așa. Am vorbit numai cu strictul necesar de oameni. Dar strict! Până și bunicile au fost ținute un pic la distanță. Abia după ce am publicat povestea, am început să și vorbesc. Oamenii voiau să știe dacă e bine copilul, ce au zis medicii, ce recomandări am primit și, eventual, în ultimă instanță, eram întrebată și cum s-a întâmplat, de fapt.


Ce nu am să înțeleg niciodată, dar niciodată, în schimb, sunt întrebările de tipul: ”Pe bune?”/ ”Chiar e adevărat?” / ”Glumești, nu?”. Oameni buni, ce om cu mintea întreagă ar face asemenea glume pe seama copilul? Cine ar îndrăzni să se gândească să mintă în așa fel despre copilul lui? Cam cum ar trebui să gândești ca să ajungi să pui asemenea întrebări? De fapt, gândești? Serios, acum… Ați glumit sau ați mințit vreodată că aveți copilul bolnav sau că vi s-a întâmplat cine știe ce tragedie?

”Nu, am glumit, ha, ha!”

După ce a murit primul meu copil, se întâmpla să mă întâlnesc cu câte un cunoscut care să mă întrebe ce face copilul. Îi spuneam că a murit și răspunsul nu întârzia să apară: ”Pe bune?” / ”Hai, mă, tu glumești!”. Nu toți, nu generalizez, dar mi-a fost dat să am parte și de astfel de replici. Ce să răspunzi în cazul acesta? Ce să le zici acestor oameni? ”Nu e pe bune, am vrut doar să văd ce zici!”  sau ”Nu, am glumit, ha, ha!”.

Oameni buni, niciun om întreg la dovleac (ca să vorbesc aplicat pe moment) nu face astfel de glume! Pentru că nu se fac astfel de glume! Pentru că nimeni nu ar minți cu așa ceva. Pentru că pe teme de boală, de accidente sau de moarte nu se fac glume și nu se spun povești inventate. Niciodată! Punct.

Mama lui VictorAutor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5086 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.