Acasa | Familie | Dimineți de tata. Înainte și după apariția copilului. ”Nu mi-aș dori zilele simple de când ea nu era!”

Dimineți de tata. Înainte și după apariția copilului. ”Nu mi-aș dori zilele simple de când ea nu era!”

 SHARE  

Adaugat in 3 octombrie 2017

Dimineți de tata. Înainte și după apariția copilului. ”Nu mi-aș dori zilele simple de când ea nu era!”

Dimineti de tata. Foto: pixabay.com

Înainte. Te trezești, faci cafeaua, o bei în tihnă, te duci la baie, te speli, te îmbraci, începe ziua.

După

Te trezești mult înainte. Că trebuie să fii brici înainte de trezirea copilului. Ai nevoie de un grad de coerență și eficacitate similar cu al celor care mânuiesc apa grea în centralele nucleare. Bei cafeaua în viteză. Te gândești la ce ai de făcut. Deschizi cu teama ușa de la camera copilului. Momentul trezirii e absolut definitoriu. De el depinde întreaga dimineață. Dacă se trezește cu fundul în sus, deranjat că e prea devreme și mai vrea să doarmă, ai pus-o. Așa că faci tot ce poți ca trezirea să fie cu zâmbet. Eu am intrat azi în camera ei cântand în surdina ”Merge ursul în pădure, după fragi și după mure…” Nu prea tare, nu prea încet. Am tras emoționat strorurile, așteptam reacția inițiala. A zis „Nuuuuuu!!!!”, eu am gândit „Nuuuuuu!” dar am continuat să cânt „vesel”. Ea a zâmbit. Eu mi-am zis „Daaaaaa!”. Greul trecuse. O convingi să se spele înainte de a o invita la micul dejun. E important. Dacă se spală abia după, se ajunge la o uriașă tărăganare care dă în criză de timp, care dă în nervozitate, care dă în scandal, care dă în disperare, uneori lacrimi.
Am reușit și azi! S-a spălat în timp ce eu cântam altceva (repertoriul variat e important) și ea îmi zicea multe lucruri din care nu am reținut nimic. E extrem de vorbăreață dimineața, noi nu.

Micul dejun…

Nu îi dai de ales! Dacă are de ales nu va vrea nimic din ce îi oferi, mai ales dacă s-a trecut cu greu peste etapele trezire + spălare. Mai bine și mai ușor e meniul impus, preferabil unul general acceptat în diminețile precedente.

Îmbrăcat

Prea puțini sunt copiii laser care se îmbracă singuri, în liniște, eficient, ordonat. Ceilalți sunt sprijiniți de părinți, ca al nostru. În general o îmbrăcam la 4 mâini deodată, eu și Cristina. Ne coordonăm perfect. Ce bine că există uniforme și nu poate alege. Oricum, un copil care este îmbrăcat are stabilitatea argintului viu. Se mișcă în toate părțile, nu în alea dorite. Deja în momentele astea eu îmi mușc buzele până la sânge, răbdarea îmi e răstignită pe un gard și câinii își ridică piciorul deasupra ei.

Urmează punctul culminant: pieptănatul

Fata noastră are părul până aproape la fund. Și eu, ca tată, mi-am asumat cumva pieptănatul. Mi se pare atââââât de miștooooo. Romantic, bucolic, delicat și extrem de masculin totodată. Ca în vederi, ca în fotografiile care le înduioșează la extrem pe doamne. Ce frumoooooos!

Și în 99% din cazuri mor de draci. Fata se zbate și geme că o doare, că îi smulg părul, chiar când sunt înca la 2 metri de ea cu pieptănul în mână. Când încep acțiunea în sine parcă o trag pe roată. Se zbate disperată, ca o vrăbiuță în ciocul șoimului. Dacă nu e atentă, habar nu are că o pieptăn.

Toate chestiunile enumerate mai sus se petrec în 30 de minute de o intensitate atroce. Nu-mi pot imagina cum e cu 2 ori 3 copii…

Apoi ea pleacă la școală zâmbind, tu iubind-o de mori și mulțumind la Dumnezeu că ai făcut-o, că există.

Nu, nu mi-aș dori diminețile simple de când ea nu era.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exoticăAutor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8451 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.