Acasa | Familie | Dragi mame de fete, nu e mai ușor cu băieții!

Dragi mame de fete, nu e mai ușor cu băieții!

 SHARE  

Adaugat in 15 mai 2018

Dragi mame de fete, nu e mai ușor cu băieții!

Mama de baiat. Foto: pixabay.com

Tot aud că e foarte simplu să crești băieți, că fetele sunt mai sensibile, că la fete e mai complicat, că au alte nevoi etc. Numai clișee! Normal că sunt diferiți! Că există diferențe și între băieți și băieți, că fiecare copil e diferit, doh! Vorba lui Hagi: ”Fiecare om suntem diferiți!”.

Dar de aici până la a-mi face capul calendar că ”Vai, ce simplu de tine! Cu băieții e mai ușor!” e cale lungă.

Nu e mai ușor. Și nu e nici mai greu. Suratelor, e la fel. E greu să crești copii și punct. Nu există cale ușoară în câmpul parentingului.
Dar aș vrea acum să scriu, pentru mamele de fete, partea (poate) nevăzută și nevorbită a creșterii unui băiat.

Veți obosi! Să ții pasul cu un băiat nu e ușor.

Ca mamă de băiat, trăiești zilnic mici stopuri cardiace: sare pe scări cu rolele, se cațără în copaci și alunecă, cade cu bicicleta, se bagă prin tufișuri și se zgârie , se taie când meșterește diverse din carton/hârtii/lavete/șosete, se cațără peste tot și se mai întâmplă să pice în cap, îl atrage tot ce e scârbos, oribil și dezgustător și multe altele.

Vă veți sătura de ..ăcat, pârțuri și muci.

Asta apropo de tot ce e scârbos. Cred că în codul genetic al băieților a fost inclusă treaba asta. N-am cunoscut băiat care să nu fie pasionat de ce am zis mai sus. Cea mai mare bilă, cel mai tare pârț, ca să nu mai vorbim de partea cealaltă. M-am săturat să aud cum e fiecare scaun, ca să vorbesc delicat. M-am săturat să fiu chemată să analizez: ”Se vede ceva! Vino! E sânge? E roșie? Nu s-a dizolvat? Nu mi-a mâncat-o stomacul? Mișcă ceva! Caca ăsta e viu!” E de la apa din wc și ăsta e un rahat ordinar! Și lucrurile astea sunt de ani buni și nu par să se termine… Nu mai aștept să se termine, oricum.

Vă veți sătura de spălat wc-ul.

Și de ținut teoria capacului! Și asta e tot în codul genetic, cred. Veți spăla la pipi mult și bine. Credeți-mă, de multe ori tânjesc după perioada scutec. Cel mai drăguț e când plecăm din casă, dimineața, și se întoarce de la ușă să facă un pipi. Mai și strigă din baie că a făcut pipi perfect, fără nicio picătură pe capac. Da, pe capac, nu. Dar pe jos… Și asta găsesc când mă întorc acasă, când din baie răzbate o puternică duhoare de budă de gară.

Veți fi depășite!

Mă rog, la un moment dat, toate mamele vor fi depășite, dar mamele de băieți sunt depășite din start. Aș fi îmbrăcat/pieptănat cu plăcere o păpușă, dar nu pot să construiesc cu nicio pasiune distrugătoare din lego, bazuci, corturi, monștri marini și multe altele. Am alergie fonică la piesele de lego. Nu mai suport să le aud ciocnindu-se. A fost o perioadă când numai asta făceam: avioane de lego și ne băteam, fizic, cu ele. Apoi a urmat perioada avioanelor de hârtie. Știți câte feluri de avioane de hârtie există și câte tutoriale există pe Youtube și ce user are cele mai mișto instrucțiuni? Nici nu trebuie să știți! Știu eu, e ok.
Nu știu de unde și cui i-a încolțit ideea că ar fi mai ușor cu băieții. O mămică se plângea de ștrampi, că fetele rup o pereche pe zi. Dar câte rupe un băiat într-o zi? Am ajuns să mă bucur când rupe haine și nu rupe altceva: o mână, nasul, un deget etc. Nu se poate să nu se agațe în ceva sau să nu taie de la el citire haina de pe el. Într-o zi, al meu și-a tăiat un crac de la pantaloni: ”Am vrut să-mi fac de-ăla de prins fluturi!”. Să vă mai spun că și tricourile merg făcute zmeu? Bine, nu zboară, dar el e zmeu.

Nu e ușor nicicum.

Nu am crescut fete, nu știu cum e, dar cumva gândesc că dacă nu sunt unele, atunci sunt altele. Problemele și provocările diferă, nu lipsesc cu desăvârșire. E diferit, dar în niciun caz mai ușor! Haideți să lăsăm un pic chestia asta deoparte și să nu ne mai priviți cu invidie când ne așteptăm copiii să iasă de la ore. Toate creștem copii, nu contează că sunt fete sau băieți. Nu a zis nimeni, niciodată, că e floare la ureche să crești un copil! Nici uneia dintre noi nu-i e ușor! Dar asta e, unele n-au ștrampi și altele s-au săturat de caca viu.


Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6040 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.