Acasa | Relatii | Dragostea te prosteste, sexul te face inteligent

Dragostea te prosteste, sexul te face inteligent

 SHARE  

Adaugat in 1 septembrie 2017

Dragostea te prosteste, sexul te face inteligent

Cuplu. Foto: Photoxpress

Iubirea poate afecta alte aspecte ale vieții intelectuale, cum ar fi studiul sau munca. Iubirea pasionala, in special, este asociata cu controlul cognitiv redus - capacitatea de a se concentra pe un singur lucru in timp ce se ignora distragerile.

Mai mult, atunci când ne gândim la iubire (spre deosebire de sex sau un subiect neutru), avem o performanta mai scazuta in actiuni care presupun gândire analitică, conform psychologytoday.com.

Cercetătorii consideră că sentimentele de dragoste, care stimulează zonele creierului asociate cu recompensa, pot, de asemenea, să dezactiveze zonele creierului asociate cu alte funcții cognitive. Totuși, deși dragostea poate influenta negativ anumite abilități cognitive, cum ar fi memoria de lucru și atenția, ea poate îmbunătăți funcțiile neuronale cum ar fi identificarea stărilor emoționale și gândirea creativă.

... dar sexul te face inteligent


Deși nu e surprinzător faptul că dragostea te face prost, s-ar putea să fii surprins să afli că sexul te poate face mai deștept. Mai multe dovezi arată că activitatea sexuală este asociată cu abilități cognitive mai bune la adulții în vârstă. Adulții mai în vârstă, care rămân interesați și implicați în activități sexuale, dețin și abilități cognitive crescute, cum ar fi fluența verbală și capacitatea de rememorare.

Cercetătorii susțin că sexul sporește secreția dopaminei, ceea ce poate contribui apoi la îmbunătățirea memoriei de lucru și a altor abilități cognitive. Cu toate acestea, deoarece această cercetare a implicat numai adulți mai în vârstă ( 50 de ani sau mai mult), nu putem concluziona că cei sub 50 de ani vor avea aceleasi beneficii, dar probabil că nu le face rău.

În plus, deoarece această cercetare este corelativă, nu putem fi siguri dacă creșterea activității sexuale duce la imbunatatirea functiilor cognitive sau dacă o acestea din urma duc la creșterea activității sexuale. Pentru a determina o relație de cauzalitate, cercetătorii ar trebui să manipuleze frecvența activității sexuale și apoi să măsoare dacă creștea abilitatilor cognitive au rezultat din creșterea activității sexuale. Înainte de a vă grăbi să vă oferiți voluntar pentru o astfel de cercetare, trebuie să știți că atunci când cuplurile sunt rugate să mărească frecvența întâlnirilor sexuale, acestea raporteaza, de fapt, o fericire scazută, precum și o reducere a plăcerii sexuale. Deci, ai fi mai degrabă inteligent sau fericit?

Alte cercetări experimentale arată că atunci cand ne gandim sex ne îmbunătățim abilitățile analitice. Cu toate acestea, atunci cand ne gândim la sex în prezența unui potențial partener, acest lucru ne poate face mai prosti. Performanța bărbaților legata de memoria de lucru și activitatile care presupun atenție scade după interacțiunea cu o femeie frumoasă, probabil pentru că bărbații sunt preocupați de seducție.
 Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5567 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.