Acasa | Opinii | După o săptămână, emoțiile au devenit nervi. Vreau să renunț la școală!

După o săptămână, emoțiile au devenit nervi. Vreau să renunț la școală!

 SHARE  

Adaugat in 19 septembrie 2017

După o săptămână, emoțiile au devenit nervi. Vreau să renunț la școală!

Teme la scoala. Foto: Photoxpress

A început școala și unii dintre noi, chiar mulți, au trăit pentru prima dată emoția de a-și duce copilul pentru prima dată la școală. După o săptămână, emoțiile s-au transformat în nervi.

A început școala, motiv pentru care mă întreb a o mia oară: de ce mai stau în țara asta? Oare prin câte trebuie să mai trec ca să plec odată pentru totdeauna de aici?

Ca orice mamă al cărei copil pășește pentru prima dată la școală, acum o săptămână eram extrem de emoționată. La un moment dat mi-am dat seama că sunt atât de patetică când vorbesc despre prima zi de școală și că, fără să vreau, îi transmit și copilului niște emoții uriașe, de care chiar nu avea nevoie. Weekend-ul de dinainte de începerea școlii l-am petrecut acasă pentru „a ne pregăti de școală”. De parcă urma să ne întâlnim cu cine știe ce bau-bau care cerea o pregătire specială. Și orice făceam, mă opream din când în când și răsuflam emoționată, nevenindu-mi să cred că am băiat atât de mare care merge la școală. Eram de-a dreptul penibilă și patetică.

Prima zi de școală

A venit și ziua cea mare. Dimineața la ora 8 a trebuit să fim la școală pentru deschiderea noului an școlar. Aproape că aveam lacrimi în ochi și nu puteam să vorbesc de emoție când l-am văzut pe băiatul meu condus în clasă de un copil de clasa a 12-a, în sunetul butaforic al unui clopoțel de metal, așa cum erau pe vremuri. Imediat însă a început să urle o sonerie electrică ce mi-a stricat toată poezia.

Dar, de fapt, copilul nu era condus în clasă cum am crezut eu inițial, ci în holul clădirii unde avea loc deschiderea oficială a anului școlar. Buuun! Deschiderea presupunea de fapt o oră și ceva, timp în care am stat și am ascultat câteva discursuri comuniste interminabile: directorul, profesorul de onoare al școlii, reprezentanta Inspectoratului Școlar, preotul, reprezentantul poliției și pompierilor, dar și reprezentanții comitetului de părinți. Nu, pe naiba! Copiii mai aveau puțin și se scurgeau. Li se spusese să aștepte cuminți până ce se termină ca să intre în clasă. Erau atât de plictisiți și extrem de obosiți de la prima oră. Nici un părinte nu protesta deși se vedea clar că nu sunt deloc fericiți cu această demonstrație comunistă grotească. Să trecem peste.

Au intrat în clasă, au stat 10 minute singuri cu învățătoarea, iar apoi ne-au fost predate mânuțele lor de școlari cu mesajul: vă așteptăm mâine dimineața la ora 8, la școală. Noroc că mă gândisem la asta de dinainte și îmi organizasem programul astfel încât să nu fiu nevoită să merg cu copilul la birou care a plecat la școala și a venit acasă după o oră.

Prima săptămână de școală

După prima săptămână de școală, eu aș vrea să mă las de școală. Dacă aș putea să aleg eu, cu capul meu de adult responsabil, aș alege: fără școală. De fapt, fără această școală românească, îmbâcsită și tristă. Cum probabil știți, programul începe la ora 8 dimineața. De ce? De ce este nevoie ca niște copii atât de mici să meargă așa de dimineață la școală. Nu învață la fel dacă vin la ora 9 sau 10? Mai am și ghinionul de a face pe drum aproximativ 30 de minute până la școală. Copiii mei sunt debusolați total deoarece după ce se trezesc, aproape că-i și arunc în mașină ca să ajungă la timp la școală. Iar eu, trebuie să mă trezesc la ora 6, cel mai târziu, căci copilul are nevoie să mănânce ceva la micul dejun, acasă sau în mașină și mai are nevoie de un pachețel, căci până i se servește masa de prânz ar putea face ulcer. Și dacă nu ar face, îi vede pe ceilalți copii și vrea și el.

Dintr-o dată am câteva stresuri în plus. Asta este, probabil ne vom obișnui curând în ritmul acesta.

Dar mai este un lucru: învățământul gratuit cu bani de acasă. Abia a început școala și deja am cotizat câteva sute bune de lei pentru rechizite & stuff. Nu ne-a cerut nimeni adevărat, dar dacă nu le ducem, copiii nu au cu ce lucra. Școala nu le are, așa că nu o pot învinovăți. Ar fi culmea să le cumpere învățătoarea. Dar Ministerul învățământului ce face? Primăria? Aaaa, am uitat, Primăria alocă bani pentru Catedrala Neamului, iar școlile suferă grav la capitolul dotări. Dacă nu găsesc singure o sponsorizare sau dacă nu există o „intrare„ mai specială pe la Inspectorat/Minister/etc, trebuie să fim mulțumiți că măcar există grup sanitar în școală. Se putea și mai rău!

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

12499 citiri

25 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.