Acasa | Relatii | Este mai dificil decât oricând să ai o căsnicie extraordinară

Este mai dificil decât oricând să ai o căsnicie extraordinară

 SHARE  

Adaugat in 27 octombrie 2017

Este mai dificil decât oricând să ai o căsnicie extraordinară

Cuplu. Foto: Photoxpress

Deși acum căsătoria se confruntă cu o serie de probleme, cele mai bune căsătorii sunt mai înfloritoare ca niciodată, susține Eli Finkel, profesor la Universitatea Northwestern.

În Căsătoria totul sau nimic: cum functioneaza cele mai bune căsătorii (Dutton, 2017), Eli Finkel spune ca exista strategii pe care cuplurile le pot folosi pentru a-și consolida căsnicia, conform futurity.org.

De ce uniii oameni au cele mai bune căsătorii pe când căsătoria in general o duce greu? Finkel susține că o mare parte din divergența rezultă din schimbările în așteptările noastre de căsătorie. Deoarece căsătoriile s-au concentrat mai puțin pe supraviețuirea de bază și pe considerente economice și mai mult pe considerente emoționale și psihologice de nivel superior, construirea unei căsătorii care să răspundă așteptărilor noastre a devenit mai dificilă, chiar dacă beneficiile acestui lucru au devenit mai mari.

Finkel combină cunoștințele din economie, istorie, sociologie și psihologie pentru a identifica cum arată noua căsătorie "ideală" și cum o pot avea mai multe cupluri.

În prezent, căsătoriile sunt foarte diferite de modul în care au fost în trecut: căsătoriile de astăzi sunt mult mai axate pe auto-descoperire și creștere personală.

Finkel scrie că, deși soții de astăzi sunt mai puțin dependenți de căsătorie pentru supraviețuirea de bază, ne așteptăm ca fiecare să îndeplinească mai multe roluri decât oricând - confident, partener sexual, cel mai bun prieten, părinte. Această schimbare ofera un nou nivel de fericire maritală, dar pune, de asemenea, mai multe căsătorii la risc pentru dezamăgire și dizolvare.

Finkel a prezentat pentru prima dată conceptul de "căsătorie totală sau nimic" în New York Times în 2014. Articolul rămâne unul dintre materialele de opinie cu cel mai mare trafic. Cartea actualizează și elaborează teoria lui Finkel.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5155 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.