Acasa | Familie | Eternul război noră-soacră. „Nu o să-i fac nurorii ce mi-a făcut mie soacra!”

Eternul război noră-soacră. „Nu o să-i fac nurorii ce mi-a făcut mie soacra!”

 SHARE  

Adaugat in 30 noiembrie 2017

Eternul război noră-soacră. „Nu o să-i fac nurorii ce mi-a făcut mie soacra!”

Soacra/ Foto: Photoxpress.com

Am avut soacră doar șase ani și în acest răstimp ne-am văzut de maximum 10 ori. Așa a vrut ea… Acum, am două nurori și pot spune că acest război între soacră și noră este real. Mai discret, mai pe față, el există.

După ce vreo cinci ani nu am avut probleme cu prima noră (mezina e în familia noastră de doar doi ani), dintr-o dată au apărut mici frecușuri. Tot cam de atunci am început să-mi studiez prietenii și cunoștințele. Descoperirea pe care am făcut-o nu va fi răsplătită cu siguranță cu Premiul Nobel, dar va confirma ceea ce mulți știu deja: războiul între soacră și noră există!
Ginerii se înțeleg mai bine cu soacrele, iar nurorile cu socrii! Singura explicație pe care am găsit-o e că nu-și încalcă teritoriul! Fetele nu iau șurubelnița din mâna socrului ca să repare ce se strică, în timp ce ginerii nu iau lingura soacrei și nici nu-și bagă nasul în cămara ei. Apoi, vine gelozia!

Războiul noră-soacră: „Când băieții s-au căsătorit, am înțeles”

Îmi amintesc că aveau băieții mei vreo 4-5 anișori când am simțit prima dată ghimpele geloziei! Numai gândul că o altă femeie îi va dezmierda și le va alina suferința atunci când era cazul, mă făcea să scot flăcări pe nări. Soțul meu, mult mai pragmatic, a început să râdă când i-am spus și mi-a zis că am timp să-mi vin în fire și să înțeleg că acesta e mersul vieții.

A avut dreptate și până s-au căsătorit am înțeles. Aș minți să spun că nu mă mai doare când îmi vine mezinul acasă și își sărută nevasta după care mă salută pe mine, dar cu toată durerea am făcut un pas în spate. Este încă unul dintre sacrificiile pe care le face o mamă: să se dea discret la o parte și să aștepte să i se ceară sfatul sau ajutorul.

Războiul noră-soacră: „Nu o să-i fac nurorii ce mi-a făcut mie soacra!”

Îmi place să cred că sunt prietenă cu nurorile mele, deși poate că ele nu sunt de aceeași părere. Mai în glumă, mai în serios, nora cea mare mi-a spus la un moment dat că ea nu o să-i facă nurorii ei ce i-am făcut eu! Am rămas șocată, recunosc, pentru că am crezut cu sinceritate că avem o relație aproape perfectă care dărâma mitul războiului dintre soacră și noră.
Am aflat într-un final ce o deranjase și, zâmbind cu amărăciune, i-am spus că sper să apuc ziua în care o să fie și soacră. Când ești tânără, te plângi de soacra ta și apoi, în cele mai multe cazuri, faci același lucru când treci de cealaltă parte a baricadei.

Una peste alta, noi chiar nu avem probleme mari, deși m-am convins că, indiferent dacă-mi place sau nu, războiul între soacră și noră există. Avantajul relației mele cu nurorile este o relație bazată de sinceritate (chiar dacă uneori doare), pe respect (reciproc) și pe faptul că petrecem mult timp liber împreună cu copiii în parcuri, la pădure, la munte, adunându-ne o dată pe săptămână la un joc de cărți (adulții). Mai mult, mezina mă răsfață cu ședințe de coafură și machiaj. E pasionată de styling și eu mă „sacrific” și fac pe cobaiul. Cred că de fapt, cel mai important e că încercăm.

„Să încercăm să nu ne mai criticăm nurorile tot timpul”

Nu cred că interesează pe nimeni sfatul meu, dar dacă tot am o ocazie, am să profit de ea: doamnelor soacre hai să încercăm să nu ne mai criticăm nurorile tot timpul (chiar dacă e tentant), să nu mai trăim cu ideea că numai noi facem lucrurile bine (deși eu tind să cred asta ). Să încercăm să le ascultăm și să înțelegem și punctul lor de vedere și să le fim prietene. Nu ne garantează nimeni că nu ni se va reproșa la un moment că nu am făcut aia sau că nu am ajutat cu ailaltă, dar dacă am încerca, războiul dintre soacră și noră ar deveni la un moment dat doar un mit… Cum ar fi?Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10629 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.