Acasa | Relatii | Există căsnicie fără sex?

Există căsnicie fără sex?

 SHARE  

Adaugat in 7 aprilie 2014

Există căsnicie fără sex?

Există căsnicie fără sex? Foto: Photoxpress

Sexul este prețul pe care îl plătesc femeile pentru căsnicie. Căsnicia este prețul pe care bărbații îl plătesc pentru sex. ("De ce bărbații se uită la meci și femeile în oglindă" de Allan Pease și Barbara Pease)

Există șanse ca o căsnicie să reziste fără sex? După ce ne-am consultat cu prietenele noastre căsătorite sau divorțate, am ajuns la singura concluzie posibilă: nu prea. Totuși, sunt câteva tipuri de căsnicii care rezistă și fără sex, în ciuda faptului că partenerii nu se mai întâlnesc în pat decât pentru somn.

Căsnicia fără sex 1: căsnicia pe cont propriu

E cea mai controversată căsnicie. De fapt, ea implică sex, dar acesta nu implică ambii parteneri în același timp și în același loc. Aceasta este căsnicia în care fiecare se descurcă așa cum poate, pe principiul “nu știe stânga ce face dreapta”.

În realitate, stânga știe prea bine ce face dreapta, dar pentru că și dreapta face ce face stânga, atunci dreapta tace din gură și merge pe burtă. Acestea sunt cazurile în care stânga e cât de cât interesată de partea dreaptă, că sunt și situații în care e pasivă și chiar se simte ușurată că și dreapta e ca ea, cam stângă.

Dreapta, la rândul ei, normal că știe ce face stânga, că știe ce face și ea și ați văzut cum e: dacă puneți stânga în fața dreptei, ele se văd ca în oglindă. Așa e și în căsnicie!

O să ziceți că nu întotdeauna partenerii se oglindesc, dar atunci înseamnă fie că sunt două drepte, fie că sunt două stângi, dar în ambele cazuri un lucru e cert, se alege praful de căsnicie. Acest lucru se datorează exclusiv faptului că o mână spală pe cealaltă, dar cu două de un singur fel ce să faci? Mai rău te murdărești!

Oricum, căsnicia pe cont propriu are cea mai mare rată de succes dintre căsniciile fără sex. Nu spun acum că tinde spre plus infinit, pentru că cei doi parteneri s-ar putea despărți la vârsta senectuții, atunci când nu vor mai avea succes pe cont propriu și își vor da seama cât de nefericiți sunt împreună.

Căsnicia fără sex 2: căsnicia corporatistă

Această căsnicie fără sex este cea în care ambii parteneri sunt interesați de cu totul și cu totul altceva, mai puțin de sex. În general, workaholicii sfârșesc într-un astfel de mariaj fără sex. Ce urmează după nu prea mai știe nimeni.

Ați văzut "Ice Age"? Ziceți-mi și mie ce-a făcut veverița aia? A prins ghinda într-un final? Cam așa e și cu căsnicia workaholicilor, până ajung ei să facă sex, trece și înghețul, și dezghețul, dispar mamuții etc.

Un lucru bun e că acest tip de căsnicie are niște șanse de reușită. Nu chiar până la pensie – la cât muncesc, cei doi n-au șanse să apuce pensia – dar oricum… De divorț nici nu se pune problema. Sau poate s-ar pune, dacă divorțurile ar dura mai puțin ca o partidă de sex, dar cum sistemul birocratic românesc e foarte romantic și ține la preludiu, e posibil să le scadă excitația.

Oricum, partenerii din aceste căsnicii sunt, totuși, destul de fericiți și satisfăcuți. Chiar dacă sunt prea obosiți pentru sex, încă mai pot vorbi. Bineînțeles, despre serviciu.

Căsnicia fără sex 3: căsnicia pensionară


De obicei, o căsnicie pensionară este o fostă căsnicie care n-ar fi putut exista fără sex în trecut. Vorbim despre parteneri trecuți de 70 de ani, cărora le-a cam pierit cheful de sex din motive obiective.

Singurele lor satisfacții sunt show-urile TV, serialele turcești, copiii și nepoții. Da, au și nepoți, pentru că au și copii, pentru că în tinerețe au avut timp să facă sex, nu stăteau la birou 14 ore pe zi, ca fii și fiicele lor corporatiste.

În prezent nici nu ar avea timp de sex pentru că fie au foarte multe pisici, fie se plimbă prin diverse piețe din diferite cartiere ca să găsească cele mai coapte portocale. Sau își terorizeaza copiii cu telefoane și nepoții cu like-uri pe Facebook. E genul de căsnicie fără sex care chiar rezistă bine. Foarte bine.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
relatiecasniciesexlipsa sexcuplutotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

21248 citiri

73 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.