Acasa | Articolul tau | Femei, ieșiți afară!

Femei, ieșiți afară!

 SHARE  

Adaugat in 27 septembrie 2017

Femei, ieșiți afară!

Egalitate. Foto: pixabay.com

Afară sunt bărbați. Bineînțeles că umblă și femeile sub soare și pe străzi. Deși mai puțin sub clar de lună.

Când sunt mai tinere, femeile în devenire sunt ținute acasă de către părinți, care mai au si dreptate, dar deseori le fac un deserviciu propriilor copii.

Pe când bărbatii în devenire sunt încurajați să descopere, să cerceteze si să se aventureze în lumea mare, fetelor li se propune un abonament nelimitat la pachetul "cuminți si devreme acasă".

De unde ar trebui sa învețe băieții să-și trateze colegele si prietenele ca pe egalele lor dacă ei nu impart același teritoriu de drepturi ?

Cred că femeile în devenire trebuie învățate cum să se simtă valoroase, să se apere si să ceară sa fie apărate când e necesar, să știe despre corpurile lor că nu au termen de expirare si nu sunt croite după un singur calapod. De asemeni trebuie lăsate afară, cu încredere si cu multă informare. La fel si băieții ar trebui sa fie învățați că, vorba cântecului "nu contează cât de lung ai părul, important e cât și cum gândești".

La vârsta maturității, multe dintre femei în cuplu sunt ținute acasă nu doar de griji, ci și în multe cazuri de către bărbații care le sunt alături. Care ori se supăra, ori interzic, ori nu înțeleg si destul de rar o tratează pe femeie ca pe un partener adult în toate privințele, cu capul pe umeri, putere de decizie și drept de vot.

Dacă planetele se aliniază favorabil, bărbații de acasă sunt mai răsăriți si mai deschiși la minte, iar femeile cu care își croiesc drum prin viață, ies în lume și în stradă cu încredere și mai pe seară. Pe ele le vedem seara la sport, întorcându-se după 21.00 de la teatru sau film sau călătorind singure sau cu prietenele și având posturi cu responsabilități.

Fără implicarea soțului in gospodărie, cât și înțelegerea nevoilor lor individuale, femeile nu prea au timp de cariere îndestulătoare financiar și spiritual și de ieșit la alergat și cafele.

Când devine mamă, femeia dă însăși proba de foc al independenții de spirit. Ori se reinventează și merge mai departe mână în mână cu bărbatul ales. Ori capitulează puțin câte puțin in fața lucrurilor tot mai multe de făcut și a timpului tot mai puțin liber.

Femeile nu populează spațiul public la fel de nestingherit ca și bărbații pentru ca încă sunt trimise acasă. De credințele populare si normele sociale, de propriile frici, de părinți, bărbați și de gura lumii.

Haideți afară dragi femei! Acolo, afară, încă suntem în minoritate de drepturi, și ce bine ar fi să fim mai multe si mai vizibile. Vă invit aici și vă promit că nu veți regreta !

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Daniela V.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8468 citiri

18 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.