Acasa | Cariera | Femeile nu sunt asa timide cand cer o marire de salariu

Femeile nu sunt asa timide cand cer o marire de salariu

 SHARE  

Adaugat in 9 septembrie 2016

Femeile nu sunt asa timide cand cer o marire de salariu

La birou. Foto: Photoxpress

Femeile cer mariri de salariu la fel de des precum barbatii, insa acestia au cu 25% mai multe sanse sa le obtina, arata un nou studiu realizat in colaborare de Universitatea din Warwick, Universitatea din Londra si Universitatea din Wisconsin.

Din cercetarile efectuate anterior pe aceeasi tema reiesea faptul ca femeile au salarii mai mici decat barbatii pe motiv ca sunt mai putin insistente. Noul studiu, publicat in jurnalul "Warwick Economics Research Paper Series", arata ca nu exista date care sa sustina aceasta concluzie, scrie futurity.org.

Folosind date colectate de la 4.600 de angajati, alesi aleatoriu, acesta este primul studiu care incearca sa ofere date statistice cu privire la acest subiect. De asemenea, este prima cercetare care analizeaza ideea ca femeile sunt mai timide atunci cand vine vorba despre cererea maririlor de salariu, din teama de a nu isi supara sefii, si sugereaza ca nu exista dovezi pentru a sustine aceasta teorie.

"Nu stiam care vor fi rezultatele, dar dupa aceste constatari putem spune ca trebuie sa acceptam faptul ca nu exista un element de pura discriminare impotriva femeilor," declara Andrew Oswald, coautor al studiului de fata si profesor de economie si stiinte comportamentale in cadrul Universiatii din Warwick.

Mai multe idei au stat la baza presupozitiei cum ca femeile ar fi mai reticente in a cerere mariri de salariu, printre care se numara urmatoarele:

- ideea ca femeile nu doresc sa schimbe stereotipul ce le este, in genere, asociat lor
- ideea ca femeile nu vor sa devina mai putin populare in contextul social de la locul lor de munca

Studiul de fata este primul care arata ca aceste idei sunt preconcepute.

In ceea ce priveste comparatia intre sexe, datele studiului arata ca barbatii au cu pana la 25% mai multe sanse sa aiba succes in a obtine o marire de salariu, in timp ce numai 16% dintre femei au reusit acest lucru in urma solicitarii lor, arata studiul efectuat pe esantionul de 4.600 de angajati.

Cercetarea a avut la baza un set de intrebari, adresate angajatilor, cu privire la nivelul de salarizare, daca acesta a fost obtinut prin negociere sau nu, daca au cerut si obtinut o marire de salariu, precum si intrebari cu privire la nivelul de satisfactie in ceea ce priveste locul de munca.

"Studiul de fata are un mare potential, intrucat scoate la iveala faptul ca femeile tinere din zilele noastre isi negociaza conditiile de munca si de salarizare cu mult mai bine decat femeile mai in varsta si este foarte probabil ca tinerele de astazi sa isi dezvolte si mentina aceste abilitati odata cu inaintarea lor in varsta," declara Amanda Goodall, coautoarea studiului.Autor: G.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3742 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.