Ficatei in sos cremos de ciuperci / Foto: blogculinar.ro
Reteta trebuie neaparat incercata, la fel si cea de ficatei la cuptor. Povestea e simpla si rezultatul e garantat.
Ingrediente:
- 750g-1kg ficatei de pui curatati si spalati
- 1 ceapa mare
- 4 catei usturoi
- 250 grame ciuperci
- 200 ml smantana lichida
- 500 ml lapte
- 1 lingura amidon
- 2 lingurite baza de legume (eu am folosit Fuchs)
- 1/2 cana vin alb
- 2 frunze dafin
- 1 lingura cimbru
- ulei de masline, sare, piper
- penne (optional, ca garnitura)
Preparare:
Toaca ceapa si usturoiul marunt. Spala ciupercile si taie-le felii. Intr-o tigaie, prajeste ficateii pana se rumenesc usor. Pune ficateii deoparte. Eu am folosit o tigaie antiaderenta, nefiind nevoie de ulei pentru prajit. Sterge tigaia, incalzeste o lingura de ulei de masline si adauga ceapa si usturoiul. Dupa 2 minute, adauga ciupercile iar cand zeama lasata s-a redus, adauga vinul.
Cand sosul rezultat a mai scazut, adauga smantana lichida, ficateii, sare, piper si cimbru. Lasa sosul la foc mic, timp de 10 minute sa patrunda ficateii.
In paralel, amesteca laptele cu amidonul si cu baza pentru mancaruri. Adauga-l peste ficatei, mareste focul si mai lasa totul 5-10 minute. Sosul ar trebui sa se ingroase si sa devina cremos, perfect pentru a acoperi niste penne al dente. Serveste sosul cu paste sau cu orez. Ies cam 4 portii asa ca vei avea destul si pentru a doua zi.
Enjoy!