Acasa | Articolul tau | Furtuna unui bărbat

Furtuna unui bărbat

 SHARE  

Adaugat in 13 noiembrie 2012

Furtuna unui bărbat

Plecă, păşind greu. Foto: Photoxpress

Se uita la fata din faţa lui şi parcă devenea şi mai confuz. Ce să-i spună? Că în ciuda aparenţelor, el nu e atât de stăpân pe situaţie pe cât ar fi trebuit?

Că dacă ar avea curajul, ar deschide gura şi ar spune tot ce simte? E greu, dar până la urmă şi-ar aduna forţele şi ar spune-o. Ar spune-o dacă ar şti că asta ar schimba cu ceva situaţia. Dar aşa... în cazul acesta simţea că e mai bine să tacă, să lase tăcerea să spună ce vrea. Sau nu... să-i spună? Să o roage să aibă răbdare şi să aştepte? Da, ar putea să facă asta. Da, da. De ce nu?

Numai că fix atunci când şi-a făcut curaj şi a dat să deschidă gura, ea şi-a ridicat privirea şi ochii ei mari l-au îngheţat. Preţ de câteva clipe s-a uitat în acei ochi care l-au tulburat de la început, care i-au dat lumea peste cap şi care l-au făcut să fie un nesigur, pe el, un bărbat atât de hotărât. A văzut cum se uită spre el, plină de speranţă şi inocenţă şi cum îi zâmbeşte copilăreşte, simplu. L-a dezumflat pe loc.

Şi-a dat seama că ar strica tot, toată magia... şi ar murdări un înger dacă ar îndrăzni el, să-i spună ceea ce vrea şi simte. Prin faţa lui a trecut toată viaţa pe care a trăit-o şi mizeria în care a stat. Au trecut  toate acele fete pe care le-a avut când a vrut şi cum a vrut, au trecut momentele şi clipele în care a uitat de Dumnezeu. Iar după ce au trecut, în faţa lui au apărut din nou acei ochi. Mari de parcă stăteau gata, gata pregătiţi ca el să se piardă în ei.

Mari şi inocenţi. Curaţi, în antiteză cu tot ce a avut el în faţa ochilor mai devreme. Pentru a doua oară, ea i-a zâmbit nevinovată, neştiind că în interiorul lui se petrece o furtună. O furtună pe care nu o putea calma şi care încerca să-i fure mintea. Îşi înfipse mai puternic picioarele în pământ, de parcă i-ar fi fost frică să nu fie luat de o tornadă. A început să-l doară capul şi să simtă că ameţeşte.

I-a răspuns la rândul lui cu un zâmbet, dar amar. Un zâmbet care stăpânea zeci de lacrimi. "Revino-ţi în fire. Eşti om în toată regula. Ce e cu tine?" îşi spunea convingându-se de unul singur că nu are nimic. Nimic? Cum poate să spună că nu are nimic? Are o furtună în interior, sub această carcasă care îi acoperă inima.

Nu. Nu poate. Nu ar putea să îi spună ei nimic pentru că atunci ar simţi că o trage spre el, spre un om murdar... Cum să facă el aşa ceva şi să stingă lumina din acei ochi care-l tulburau?

Cu greutate se ridică de pe scaun, iar cu o mână se sprijini de marginea mesei pentru că simţi cum ameţeşte. Ştiu, simţi că a luat o decizie care îl sfâşia şi care-l va măcina luni de-a rândul. Dar măcar... măcar aşa spera că va putea păstra inocenţa şi claritatea din ochii pe care-i avea în faţă. Măcar atât. Dacă lumina din ochii lui s-a stins de mult timp, măcar în ochii ei să rămână aprinsă.

Îşi drese vocea, spuse o rugăciune în gând şi îşi luă la revedere cu un simplu "ne mai vedem". Se întoarse, apoi se mai uită ca pentru ultima oară la cea faţă, în acei ochi senini, la acel zâmbet cald şi-şi repetă în minte că această decizie e cea mai bună. Pentru cine, nu ştia exact. Spera că pentru ea deşi îl omora să ştie că acel la revedere e veşnic. Plecă, păşind greu şi cu umerii căzuţi, lăsând în urmă ceva ce-a căutat toată viaţa.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Alina Ilioi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
cupludespartirenesiguranta CITESTE MAI MULTE DESPRE

8420 citiri

37 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.