Gemista. Foto: Andrei Chiş
Am încercat gemista pentru prima dată acum vreo 2 ani, în drum spre o plajă cu un albastru turcoaz ireal, şi mi-a plăcut tare mult. Roşiile erau umplute cu un amestec aromat şi proaspăt de orez şi erau perfecte pentru un prânz uşor într-o zi călduroasă de vară.
Am încercat zilele astea să văd dacă îmi iese acelaşi preparat proaspăt şi a fost tare bun: mai uşor decât ardeii noştri copţi şi cu arome mai vibrante. Aşa că atunci când aveţi poftă de nişte gusturi mediteraneene, vă recomand.
Ingrediente:
6 ardei graşi şi/sau roşii
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căţei usturoi
200ml (1 cană) roşii pasate
5-6 linguri ierburi tocate (pătrunjel, mărar, mentă)
1 linguriţă oregano uscat
50g (1/4 cană) orez arborio
300g carne tocată
sare, piper
Iaurt grecesc (pentru servit)
Preparare: