Acasa | Familie | Ghidul tatălui profesionist pentru începători

Ghidul tatălui profesionist pentru începători

 SHARE  

Adaugat in 11 iulie 2017

Ghidul tatălui profesionist pentru începători

Tata. pixabay.com

Fie că este vorba de lipsa de somn, excesul de plânsete sau teama că viața copiilor este în mâinile lor, tăticii au tot felul de frici legate de noul membru al familiei.

Toate scenariile negative pe care ți le poți imagina pot fi rezolvate cu încredere și calm, dar și cu îndrumarea potrivită. Cărțile și revistele de parenting s-ar putea să pună în spatele taților așteptări prea mari pentru a-i ajuta să devină părinți perfecți. Aceștia vor greși. Vor greși des, dar se pot asigura că devin mai buni pe măsură ce avansează în acest domeniu. Iată ce ar trebui să ne arate un ghid al tăticului profesionist, scrie fatherly.com.

Practica alături de copii duce la perfecțiune (aproape)

Mulți bărbați nu au avut deloc de-a face cu bebelușii până când nu au avut propriul copil. Însă trebuie să ia micuțul ghem de veselie și să înceapă exercițiile. Ca tată, poți petrece cât de mult timp singur cu bebelușul tău, dar este recomandat să faci asta într-un loc liniștit – acasă sau undeva unde nu trebuie să te confrunți cu critica altor persoane.

L-ai scăpat pe cel mic

Se întâmplă. Și, fie că vrei să crezi sau nu, bebelușii sunt bine în cele mai multe cazuri. Tu, în schimb, nu prea. S-ar putea ca prima reacție să fie gândul că ești o persoană oribilă. Odată ce panica se risipește, analizează situația. Aceste evenimente sună, de obicei, mai rău decât sunt. Bebelușii nu cad de la o înălțime mare și există o zonă moale sub tine, precum o pătură sau un covor. Iar dacă piticul nu sângerează, trebuie să verifici lucrurile mai subtile, precum schimbările de comportament. Li s-au dilatat pupilele? Vomită? Sunt somnolenți?

Când ai dubii, sună doctorul

Același sfat vine și în cazul în care piticul tău se află pe umerii tăi și dă cu capul de tocul unei uși. Dacă te-ai asigurat că nu sângerează și nu are leziuni evidente, plânsetele ar trebuie să fie calmate, pentru că ar putea să te distragă de la problemele mai subtile. Dacă bebelușul sau copilul se poartă ciudat – mai ciudat decât de obicei – este un semn că ceva nu este bine. Sună medicul pediatru. Nu îți face griji, a auzit lucrurile acestea de un milion de ori, așa că va fi mai calm decât tine.

Psihologia inversă nu funcționează cum crezi tu

Dacă ai un copil mai mare, s-ar putea ca, de dragul distracției, să spună un cuvânt indecent de nenumărate ori. Iar tu să-l încurajezi, pentru a se plictisi și a nu-l mai repeta după acest episod. Însă cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-l ignori, nu să îi dai apă la moară.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5342 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.