Acasa | SmartTech | Google propune emoticoane noi pentru viata profesionala a femeilor

Google propune emoticoane noi pentru viata profesionala a femeilor

 SHARE  

Adaugat in 11 mai 2016

Google propune emoticoane noi pentru viata profesionala a femeilor

Emoticoane Google

Noul proiect al echipei grafice de la Google are ca scop crearea a cel putin 13 reprezentari grafice noi pentru emoticoane, care sa caracterizeze diversitatea profesionala in randul femeilor, scrie buzzfeed.com.

Inca din 2011, cand a avut loc o "explozie" de emoticoane ce au impanzit retelele de socializare, creatorii acestor reprezentari grafice s-au confrutat cu o serie de atacuri critice privind lipsa diversitatii emoticoanelor, prin comparatie cu aspectele reale ale vietii sociale.

Pentru a lua atitudine in fata acestor critici, o echipa formata din patru angajati Google a trimis saptamana aceasta organizatiei americane Unicode Consortium planul noului proiect grafic, ce are ca scop evidentierea diversitatii profesionale in randul femeilor prin reprezentarile grafice folosite in mediul online.

Suntem convinsi ca acest proiect va oferi sprijinul si incurajarea de care noua generatie - grupul tinta al proiectului - are nevoie pentru a exprima in mediul online rolul pe care femeile il au in societate, este de parere reprezentantul grupului grafic de la Google.

In ciuda faptului ca subiectul in sine este adesea luat in gluma, proiectul grafic propus de echipa Google va trece printr-o serie de proceduri formale pentru a fi aprobat.

Proiectul, care propune implementarea noii serii de emoticoane pana la finalul anului, are mari sanse de reusita, avand in vedere ca Mark Davis, unul dintre membrii grupului Google, face parte din juriul organizatiei Unicode Consortium de care depinde aprobarea acestui proiect, scrie gizmodo.com.

Chiar daca acest proiect va fi implementat pana la finalul acestui an, evolutia emoticoanelor este departe de a fi incheiata. Cu toate ca atat lingvistii, cat si specialistii organizatiei Unicode Consortium, sunt reticenti in a afirma ca aceasta forma de exprimare reprezinta un limbaj, reprezentarea grafica de tip emoticon este una dintre cele mai utilizate si populare forme de exprimare in mediul online, ceea ce inseamna ca va continua sa evolueze odata cu utilizatorii sai.

Mai mult decat atat, echipa Google este de parere ca emoticoanele ar trebui sa reprezinte cat mai autentic fiecare gen, inclusiv persoanele care fac parte din genul non-binar, adica cei care nu se identifica cu niciunul dintre cele doua genuri - feminin si masculin.

"Propunem ca emoticoanele sa fie genul neutru si incurajam membrii Unicode Consortium sa ni se alature in crearea unui sistem de reprezentari grafice care sa acopere un spectru cat mai larg al identitatii de gen," declara reprezentatul echipei grafice de la Google.Autor: G.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4468 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.