Acasa | Familie | Greu nu e să devii mamă, greu e să rămâi!

Greu nu e să devii mamă, greu e să rămâi!

 SHARE  

Adaugat in 31 august 2018

Greu nu e să devii mamă, greu e să rămâi!

Iubirea de mama

Îmi amintesc cum îl țineam la început, cum o singură mână! Cum mâna mea era de ajuns să-i fie culcuș. Îl luam așa, pe mână, și făceam, ușurel, toate treburile prin casă. Îl mutam de pe o mână pe alta și nu înțelegeam unde e greutatea meseriei de mamă.

Da, aveam frici, aveam griji, intram în panică, dar să-l îngrijesc pe el, să-l ”mămicesc”, jur că nu-mi era greu. De ce se plângea toată lumea? mă întrebam. Chiar toate mamele se alintă? Uite că eu pot! Uite că le reușesc pe toate! Uite că e greu, dar nu e imposibil și reușesc, cumva, să jonglez cu toate.
Nu știam la vremea aceea că ce trăiesc eu nu e decât talentul vieții de a-ți da curaj, de a-ți arăta că poți, de a te încălzi pentru ce va urma. Greu n-a fost să-i devin mamă, să-l țin în burtă și să-l nasc, greu a fost să-i rămân mamă. Greu îmi e să râmân mamă când îl văd cum se deșiră, cum își flutură aripile și cum se pregătește ușor, ușor de zbor.

Am conștientizat, în vara asta, că nu mai am prea multe vacanțe cu el.

În curând, în câțiva ani, va fi deja mare și va vrea să stea cu prietenii, poate, mai mult. Sau va vrea să stea singur, că nu va mai fi așa dependent de mine. Deja am început să-l las singur acasă și eu să plec la birou. Îi pregătesc micul dejun doar, să găsească ceva de mine special pentru el când se trezește, dar de restul se ocupă singur. Se descurcă el cu prânzul, iar pe la 15-16 ajung eu acasă.
Altceva voiam să povestesc acum. Am tot fost plecați în vara asta. Chiar am hălăduit prin multe locuri. Pe unde mergeam, trăgeam câteva poze și, în rest, cam lăsam telefonul de-o parte. În weekendul care a trecut, într-o seară în care îmi cam sărise somnul, am început să mă uit la pozele de peste vară.

Am avut un șoc.

Știți? Când mă uit la el, parcă nu se vede chiar așa. Domle, dar când mă uit la poze… Când mă uit la el în pozeeee… În poze se vede! De poze nu te mai poți feri! În poze se vede totul!
În poze, se vede cum nu mai e nimic din el ăla rotunjor și drăgălaș pe care îl cunoscusem eu. În poze se vede cum se duce pe lungime, cum se schimbă, cum este el mare, cum se bărbățește. În poze, e de nerecunoscut. Inițial, am crezut că poate l-am prins cumva. Știți că se mai întâmplă să ieși de nerecunoscut într-o poză, dar nu, el așa e în toate. M-am ridicat și m-am uitat la el, dormea lângă mine. Am aprins veioza și m-am uitat mai bine. Nu mai e… Chiar nu mai e…
Mereu am zis că ”Vai, ce crește!”, ”Vai, ce mare e!”, ”Vai, cât s-a făcut!”, dar niciodată nu l-am văzut cum e, de fapt. Parcă ochii realității nu i-am avut niciodată la mine. Mă minunam pentru că mă uimea diferența dintre el, cel din mintea mea, și el, cel din fața mea. Pozele mi-au legat circuitele, cum ar veni, mi-au tras firele la mansardă, practic. Era ca și cum îmi făcusem o casă, făcusem tot circuitul electric, dar tocmai sus, la mansardă, nu trăsesem firele. Mansarda o lăsasem în beznă. Nu se vedea nimic. Ei bine, pozele au reușit să ducă lumina acolo.

Am copil mare! Sunt mamă de copil mare!

Și greul cred că acum începe… Așa cum spuneam: greu nu e să devii mamă, să duci sarcina la capăt, să naști și să-ți intri în rol. Greu e să rămâi mamă după ce copilul se desprinde de tine…


Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6755 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.