Acasa | Good to know | Iată cum Social Media duce la standarde nerealiste pentru parinti

Iată cum Social Media duce la standarde nerealiste pentru parinti

 SHARE  

Adaugat in 22 februarie 2017

Iată cum Social Media duce la standarde nerealiste pentru parinti

Familie. Pixabay.com

Cei mai mulți oameni acceptă că vor face greșeli cand sunt parinti și mulți știu că tocmai faptul ca nu esti un parinte perfect este normal.

Cu toate acestea, cu cat mai multe mame posteaza pe Facebook și alte platforme de social media, cu atât mai mult se compara stilurile parentale si intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Brigham Young și Loyola University se sugereaza ca aceste tendințe devin din ce în ce mai problematice, conform brit.co.

La studiul pe care cercetatorii l-au numit "iMom Project" au participat 721 mame si s-a investigat modul in care acestea utilizeaza social media, comportamente parentale si efecte asupra sanatatii.

Posturile din social media cu privire la copii și stiluri parentale le fac pe mame să compare situațiile din propria familie cu cele ale prietenilor. Se creează un cerc vicios: când o mamă vede un post de la o alta mama, ea se compara cu stilul respectiv de parenting. De asemenea, oamenii au tendința sa posteze cele mai bune versiuni despre ei înșiși și viața lor de familie (cum zâmbește angelic copilul și nu accese de furie si tipete) si astfel se construieste o imaginie publica care este nerealista si idealizata.

"Atunci când se fac comparații sociale on-line, mamele ar putea avea impresia că ele pur și simplu nu sunt parinti buni", spune studiul. "Se pot întreba de ce este atât de ușor pentru alții, atunci când pentru ele este atât de dificil sa cresti un copil"

Aceste comparații au un impact si asupra relațiilor mamelor cu partenerii lor. Unele mame pot avea resentimente atunci cand vad online familii în care ambii parteneri aparent lucrează împreună ca un tot la cresterea copiilor. Pentru femeile din studiu, această tendință duce la mai multe conflicte în cadrul relațiilor co-parentale.

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să postezi lucruri despre copiii tai adorabili sau că ar trebui să te simti prost atunci când alții o fac: este vorba despre a vedea lucrurile dintr-o perspectiva diferita, nu trebuie sa concurezi cu prietenii si membrii familiei si vei fi mult mai mulțumit în propria familie.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4242 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.