Acasa | Relatii | Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

 SHARE  

Adaugat in 16 mai 2017

Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

Dormitor. Foto: pixabay.com

Dormitorul conjugal presupune prezența celor doi soți în egală măsură. Iar faptul că în viața voastră a apărut un copil, nu înseamnă că unul dintre voi trebuie să părăsească acest spațiu intim și să nu-i mai acorde la fel de multă importanță ca și până acum.

După șase săptămâni de la naștere, în timpul controlului ginecologic, medicul mi-a spus că totul este perfect, că m-am refăcut aproape complet și că mă pot reîntoarce în dormitorul conjugal. Nu că l-aș fi părăsit în aceste săptămâni dar ca oricare lăuză am avut interdicție la relații sexuale. De asemenea, m-a întrebat ce metodă contraceptivă prefer, căci este necesar, dacă nu vreau să rămân din nou însărcinată.

Din păcate, și am auzit în multe alte cupluri aceeași părere, după ce stăteam o zi întreagă cu copilul în brațe, nu apucam să dorm mai deloc, noaptea mă trezeam de nenumărat ori, iar când mă uitam în oglindă realizam că mai am foarte mult de lucru pentru ca corpul meu să redevină ce era cândva, a avea relații sexuale cu soțul meu, era ultimul lucru pe care mi-l doream.

Simțeam că tot corpul meu, chiar și părul miros a lapte acru de la nenumăratele regurgitări ale bebelușului, sânii erau gata să-mi explodeze și dacă erau puțin atinși țâșnea laptele matern, abdomenul era format din niște colăcei de salvare care cu siguranță m-ar fi ținut la suprafața apei în caz de pericol, ca să nu mai vorbesc de fața plină de bube și de disconfortul cu care rămăsesem după cezariană. Nu mă simțeam deloc sexy, iar libidoul era la pământ.

Știam și îmi repetam că dacă nu mă preocupă subiectul, dacă nu fac ceva pentru a redeveni sexy și dacă nu-i acord și soțului meu aceeași atenție ca și copilului (într-un mod cu totul diferit, evident), el va acumula frustrări care nu vor face deloc bine relației noastre. Dormitorul conjugal trebuia privit cu același respect, iar relația de cuplu îngrijită mai mult ca niciodată. Așa cum pentru mine începuse o nouă viață de când se născuse copilul, tot la fel și pentru soțul meu apăruseră atâtea lucruri noi cărora poate nu știa cum să le facă față. Respingerea mea era ultimul lucru pe care și-l dorea.

Cu răbdare, înapoi în dormitorul conjugal

Din fericire, am putut să-i explic stările prin care trec și i-am spus că nu e cazul să ne grăbim pentru că eu nu sunt încă pregătiră. I-am propus să încercăm să ne apropiem pas cu pas pentru că intimitatea își găsește locul chiar și în activități simple, nu numai în relații sexuale. Un masaj, o cină în oraș, vizionarea unui film împreună chiar și faptul că ne găseam răgaz 15 minute să stăm de vorbă, erau considerate intimități. A înțeles, a așteptat să mi se regleze hormonii și într-adevăr, încet, încet am ajuns în punctul de plecare.  După doi copii, pot spune că primul an de viață al copilului înseamnă nenumărate provocări în relația de cuplu. Concluzia mea este că este necesar un an pentru ca lucrurile să se așeze pe făgașul normal, pentru ca noi să ne obișnuim să trăim unii cu alții și pentru ca cei doi parteneri să devină mai uniți ca niciodată. Nu am așteptat un an pentru a avea relații sexuale cu soțul meu, însă, abia după acest timp le-am savurat din plin, așa cum o făceam la început. Voi când ați reușit să vă reluați viața de cuplu?

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7418 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.