Acasa | Familie | Început de (altă) școală

Început de (altă) școală

 SHARE  

Adaugat in 14 septembrie 2017

Început de (altă) școală

La scoala. Foto: pixabay.com

Nici nu știu cu ce să încep. Nu pot să fac o selecție a informațiilor, astfel încât să pot să zic că scriu liniștită. Viața mea din ultima lună e un roman. De parcă cineva m-ar fi pus pe fast forward. E ceva ce nu încape în câteva episoade de jurnal.

Mă uit acum în urmă și nu-mi vine să cred câte au putut să încapă într-o lună de zile. Am avut lucruri bune, lucruri foarte bune, dar și multe urâte și, cel mai dureros, Victor și-a pierdut bunicul, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Dar unul din lucrurile pe care nu le puteam încadra în nicio categorie e că am schimbat școala. Mi-a albit părul, vă zic! Nu pentru că e grea procedura de transfer, că nu e, dar faptul că nu știam cum îi va fi lui într-o clasă nouă, cu o învățătoare nouă… asta m-a distrus. L-am transferat pentru că ne-am mutat în altă zonă și era greu să mergem tot acolo. Aici, avem școala în spatele blocului, ar fi fost și păcat.

Și n-am făcut rău că l-am transferat. Am realizat azi când l-am luat de la școală. Dar să vă povestesc mai întâi cum l-am dus. Dresată bine la școala de anul trecut, unde părinții nu aveau voie să intre în școală, azi dimineață, m-am văzut nevoită să merg cu el până în clasă. Asta pentru că în prima zi am lipsit din cauza înmormântării bunicului. Aseară, la miezul nopții, când am ajuns înapoi în București, i-am promis că voi merge cu el până în clasă. Oricum aș fi mers, pentru că nu cunoșteam învățătoarea, nu știam nici în ce clasă e… Ne duceam în orb, cum ar veni.

Ajunsă la poarta școlii, cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr, încep să-i povestesc portarului de ce am nevoie să intru în școală. Omul se uita la mine și încerca să priceapă de ce stau în fața lui și dau mărunt din buze să-i spun tot.

-Doamnă, astea le vorbiți cu doamna învățătoare.

Eu, ca și când Dumnezeu tocmai mi-ar fi întins piciorul:

-Daaa, am nevoie să intru în școală să vorbesc cu doamna învățătoare.

-Da` mergeți, doamnă, în clasă și vorbiți.

Iupiii, m-a lăsat să intru! Știți momentele alea în care îți vine să țopăi, dar ești în public și atunci țopăi în sinea ta? Așa am fost eu. Am intraaaat!

Iar înăuntru, ce să vezi?, fugeau dinozaurii cu câini în gură. Înăuntru, ei bine, aveam să descopăr că mulți părinți își duceau copiii spre clase. Pam-pam!

În fine, voi trece peste detalii de tipul lista rechizitelor, uniforma, after-school-ul, nu pentru că nu au importanță, ci pentru că altceva vreau să vă spun acum. L-am luat la ora 12. Am mers spre casă în glume și sfaturi:

-Mâine mă iei de la colțul școlii, poimâine de lângă bloc, iar răspoimâine nu mă iei deloc!

-Vii singur, nu-i așa?

-Nu, rămân la after cu doamna.

Ce? Ce? Stai așa! Cum? Da, copilul rămâne cu doamna! Vrea el. Păi anul trecut nici nu visa de after. Nici prin cap nu-i trecea. Acum… s-a întâmplat ceva.

Dar s-a întâmplat ceva ce nici nu știu cum să vă povestesc. Ceva ce nu credeam să se întâmple vreodată. Copilul trăgea de mine să-mi povestească cum e la școală. Mi-a scos cărțile din ghiozdan în mijlocul aleii de lângă bloc să mi le arate. Le-a deschis să văd ce a făcut azi. M-a rugat să-i cumpăr o mapă în care să-și pună colile să-i stea drepte. Mi-a spus că doamna nu a certat pe nimeni. ”Pe nimeni, pe nimeni, mami! Și erau niște copii acolo pe care ar fi trebuit să-i certe, dar ea nu ceartă!” Am mai aflat și că doamna stă în mijlocul clasei. Am aflat că are și două fete foarte drăguțe lângă el. Am aflat și că doamna râde și glumește și au și ei voie (?!) să râdă și să glumească. Am aflat că are și o temă pe care, câteva minute mai târziu, a insistat să stau cu el pe bancă s-o facă.

Mă rog, e ora 19, a stat patru ore la școală, e acasă de la ora 12 și el încă mai povestește. Eu zic că e de bine…

V-aș povesti acum și despre lista de rechizite și uniforme (să vedeți preț și procedură!), dar se supără pe mine că nu-l ascult.

Autor: Mama lui Victor

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9734 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.