Acasa | Familie | Început de (altă) școală

Început de (altă) școală

 SHARE  

Adaugat in 14 septembrie 2017

Început de (altă) școală

La scoala. Foto: pixabay.com

Nici nu știu cu ce să încep. Nu pot să fac o selecție a informațiilor, astfel încât să pot să zic că scriu liniștită. Viața mea din ultima lună e un roman. De parcă cineva m-ar fi pus pe fast forward. E ceva ce nu încape în câteva episoade de jurnal.

Mă uit acum în urmă și nu-mi vine să cred câte au putut să încapă într-o lună de zile. Am avut lucruri bune, lucruri foarte bune, dar și multe urâte și, cel mai dureros, Victor și-a pierdut bunicul, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Dar unul din lucrurile pe care nu le puteam încadra în nicio categorie e că am schimbat școala. Mi-a albit părul, vă zic! Nu pentru că e grea procedura de transfer, că nu e, dar faptul că nu știam cum îi va fi lui într-o clasă nouă, cu o învățătoare nouă… asta m-a distrus. L-am transferat pentru că ne-am mutat în altă zonă și era greu să mergem tot acolo. Aici, avem școala în spatele blocului, ar fi fost și păcat.

Și n-am făcut rău că l-am transferat. Am realizat azi când l-am luat de la școală. Dar să vă povestesc mai întâi cum l-am dus. Dresată bine la școala de anul trecut, unde părinții nu aveau voie să intre în școală, azi dimineață, m-am văzut nevoită să merg cu el până în clasă. Asta pentru că în prima zi am lipsit din cauza înmormântării bunicului. Aseară, la miezul nopții, când am ajuns înapoi în București, i-am promis că voi merge cu el până în clasă. Oricum aș fi mers, pentru că nu cunoșteam învățătoarea, nu știam nici în ce clasă e… Ne duceam în orb, cum ar veni.

Ajunsă la poarta școlii, cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr, încep să-i povestesc portarului de ce am nevoie să intru în școală. Omul se uita la mine și încerca să priceapă de ce stau în fața lui și dau mărunt din buze să-i spun tot.

-Doamnă, astea le vorbiți cu doamna învățătoare.

Eu, ca și când Dumnezeu tocmai mi-ar fi întins piciorul:

-Daaa, am nevoie să intru în școală să vorbesc cu doamna învățătoare.

-Da` mergeți, doamnă, în clasă și vorbiți.

Iupiii, m-a lăsat să intru! Știți momentele alea în care îți vine să țopăi, dar ești în public și atunci țopăi în sinea ta? Așa am fost eu. Am intraaaat!

Iar înăuntru, ce să vezi?, fugeau dinozaurii cu câini în gură. Înăuntru, ei bine, aveam să descopăr că mulți părinți își duceau copiii spre clase. Pam-pam!

În fine, voi trece peste detalii de tipul lista rechizitelor, uniforma, after-school-ul, nu pentru că nu au importanță, ci pentru că altceva vreau să vă spun acum. L-am luat la ora 12. Am mers spre casă în glume și sfaturi:

-Mâine mă iei de la colțul școlii, poimâine de lângă bloc, iar răspoimâine nu mă iei deloc!

-Vii singur, nu-i așa?

-Nu, rămân la after cu doamna.

Ce? Ce? Stai așa! Cum? Da, copilul rămâne cu doamna! Vrea el. Păi anul trecut nici nu visa de after. Nici prin cap nu-i trecea. Acum… s-a întâmplat ceva.

Dar s-a întâmplat ceva ce nici nu știu cum să vă povestesc. Ceva ce nu credeam să se întâmple vreodată. Copilul trăgea de mine să-mi povestească cum e la școală. Mi-a scos cărțile din ghiozdan în mijlocul aleii de lângă bloc să mi le arate. Le-a deschis să văd ce a făcut azi. M-a rugat să-i cumpăr o mapă în care să-și pună colile să-i stea drepte. Mi-a spus că doamna nu a certat pe nimeni. ”Pe nimeni, pe nimeni, mami! Și erau niște copii acolo pe care ar fi trebuit să-i certe, dar ea nu ceartă!” Am mai aflat și că doamna stă în mijlocul clasei. Am aflat că are și două fete foarte drăguțe lângă el. Am aflat și că doamna râde și glumește și au și ei voie (?!) să râdă și să glumească. Am aflat că are și o temă pe care, câteva minute mai târziu, a insistat să stau cu el pe bancă s-o facă.

Mă rog, e ora 19, a stat patru ore la școală, e acasă de la ora 12 și el încă mai povestește. Eu zic că e de bine…

V-aș povesti acum și despre lista de rechizite și uniforme (să vedeți preț și procedură!), dar se supără pe mine că nu-l ascult.

Autor: Mama lui Victor

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11356 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.