Inghetata de lychee si labneh / Foto: BlogCulinar.ro
De atunci, am avut o fixatie pentru crema asta
de iaurt pe care am gasit-o intr-un final intr-o macelarie arabeasca de
pe str. Ritmului. Labneh este un iaurt strecurat, folosit in Orientul
Mijlociu, care seamana putin cu creme fraiche, diferenta fiind de gust. Labneh e mai acrisor pe cand smantana frantuzeasca mai dulce si mai
grasa.
Lycheele sunt niste fructe exotice racoritoare cu un gust finut, usor acrisor care se gasesc prin hypermarket-uri, la conserva, decojite si fara samburi. Pot fi consumate direct din cutie, dar daca ii adaugi putin iaurt, iese o inghetata perfecta cu o aroma delicata si exotica.
Ingrediente:
- 1 cutie labneh (200ml) sau una de iaurt grecesc
- 1 cutie lychee in sirop (400g)
- coaja de la un lime
- 4 linguri zahar pudra
Preparare:
Scurge lycheele de sirop. Pune-le intr-un robot de bucatarie sau blender impreuna cu jumatate din sirop si paseaza-le 1 minut. Adauga coaja de lime, zaharul si iaurtul si paseaza totul pana compozitia devine omogena. In lipsa masinii de inghetata, pune inghetata in congelator 1 ora, apoi scoate-o si amestec-o bine ca sa scapi de cristalele de gheata de pe margini. Repeta procesul apoi de vreo 3-4 ori, la fiecare jumatate de ora, pana obtii consistenta dorita: putin moale si nu prea inghetata.