Acasa | Articolul tau | Lucrurile mărunte ale sufletului

Lucrurile mărunte ale sufletului

 SHARE  

Adaugat in 26 septembrie 2012

Lucrurile mărunte ale sufletului

Îngrijirea zilnică a sufletului. Foto: Photoxpress

Mi-a placut foarte mult o istorisire a unui preot, pe care-am citit-o întâmplător, în care preotul întreabă pe un țăran: cât timp aloca zilnic pentru a-și îngriji animalul de povară?

Țăranul, mirat de întrebare, îi răspunde cuviincios că zilnic, dimineața cam 2h, la prânz cam o oră, iar seara tot cîte două ore. Apoi, preotul îl mai întreabă: de sufletul tău, cât timp pe zi te îngrijesti? Țăranul, pus în încurcătură, stă nițel pe gânduri, și-i răspunde rușinat preotului că…. uneori câte 10min, de-apucă să spună vreo rugaciune.

Ziua în are am citit această mică povestioară a însemnat pentru mine o "pogorâre a Duhului Sfânt" în inima mea. Am conștientizat , mai mult ca niciodata de ce eram mereu mai puțin fericită, mă simțeam mai putin împlinită, mai puțin încrezătoare în propriile forțe, mă consideram plină de defecte, uneori inhibată, nu mai prețuiam prezentul căci suparările mele mă alungau mai mult în trecut și așa treceu multe zile pe lângă mine fără să le „consum”, le iroseam afundată în nostalgia si letargia mea. 

Cum s-au întâmplat toate aceste schimbări? Simplu! Am alocat zilnic sufletului meu o ora, măcar o ora, în care fac lucruri din tot sufletul meu și pentru sufletul meu. Mă incarcă aceste activități cu o energie fantastică, simt cum insăși vocea mea hotărâtă și androgină s-a încărcat cu vibrații vocale calde, cu o tonalitate liniștită și calmă.

Ușor, ușor mi-a revenit pofta de viață, am început să iubesc tot ceea ce fac, să nu mai las timpul să zboare pe langă mine, să investesc în latura mea spirituală (cititnd, ascutând muzică, film în oraș, concerte). Mă agăț de orice idee pozitivă, de atmosfera toamnei , mă opresc să-i admir culorile, multe activități mi le planific astfel  încât să mă bucut cît mai mult de soarele ei dătător de viată și sănătate, caut să citesc multe informații cu tâlc, citate celebre.

Am început să investesc timp în activități ergonomice, cusut, împletit, desi nu le-am mai făcut din copilărie….pur și simplu am vrut să pun sufletul meu în lucrurile care le fac pentru cei dragi.

Aceste lucruri mărunte, simple, animate de sufletul meu, strecurate printre activitățile mele pur și simplu m-au transformat într-un alt om. Cei din jur mă tot întrabă ce-i cu mine? Am uitat să spun că micile mele schimbări nu le-am mai spus nimănui, căci nu aveam nevoie de confirmări sau dezaprobări în ceea ce priveste propria mea armonizare. 

Am conștientizat din prima clipă a citirii istorioarei ce-am redat-o inițial, că am nevoie de o îngrijire zilnică a sufletului meu.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Loredana
 


 SHARE :  Trimite pe mail
sufletpasiunilinistehobbyschimbari CITESTE MAI MULTE DESPRE

12059 citiri

65 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.