Acasa | Smile | Intrebari haioase de la interviuri de angajare

Intrebari haioase de la interviuri de angajare

 SHARE  

Adaugat in 30 august 2017

Intrebari haioase de la interviuri de angajare

Visand la job-ul perfect / Foto: Photoxpress.com

Trimiteți scrisoarea de intenție și cv-ul si în cele din urmă primiți apelul. Acum vine partea greu: interviul în persoană. Ladders a întocmit o listă cu șapte intrebari mai ciudate de la interviuri de angajare.

Cum vă puteți pregăti?

Amintiți-vă că modul în care ajungeți la răspuns este la fel de important ca și ceea ce spuneți. Stai calm. Cere întrebări de urmărire, dacă este necesar. Angajatorii pun aceste întrebări aparent aleatorii să te scoată din zona de confort și să vada cum gândesti și acționezi sub presiune.

Cisco: Ce fel de copac ai fi?

Potrivit Glassdoor, Cisco Systems folosește această întrebare este pentru posturile de technical writer. Ca în cazul tuturor întrebărilor care iti cer să vorbesti metaforic, alege un copac care să reflecte spiritul tau și să reprezinte cariera ta. Răspunsul ar trebui să fie un punct de plecare pentru conversație, nu unul ciudat.

Whole Foods Market: Preferați mai degrabă sa va luptati cu o rața de dimensiunea unui cal sau 100 de cai de dimensiunea unei rațe?

Aici nu exista neapărat un răspuns corect sau greșit.

Sunt testate abilitățile de rezolvare a problemelor, mai mici sau mai mari.

Dell: Sunteți mai mult un vânător sau un colectionar?

Facebook: Câti bani cereti să spălați fiecare fereastră din Seattle?


Aceasta a fost folosită la un interviu pentru o poziție de vânzări online. Răspunsurile amuzante ale internautilor au inclus "ploaia poate spăla ferestrele" și "nu ma ocup de ferestre!"

Clark Construction: Un pinguin intra in camera si poartă un sombrero. Ce spune și de ce este aici?

Un candidat a spus că i s-a adresat această întrebare pentru un post de inginer si că a răspuns: "Unde este crema de protectie solara?" Nu este clar dacă a obținut slujba.

Acest lucru ar putea fi, de asemenea, un moment bun pentru a vă arăta abilitățile de gândire critică prin întrebări de urmărire, cum ar fi "Când?" si "Cum au învățat pinguinii să vorbească?"

SpaceX: Când un hotdog fierbinte se extinde, în ce direcție se duce și de ce?

Răspunsul, conform fizicii, este longitudinal. Și poate părea trivial, dar odată ce știi de ce și cum, veți ști cum să aplici principiile stresului în lanț și stresului longitudinal la structurile mai mari de inginerie cum ar fi corpurile submarine și fuselajele aeronavelor. Un inginer bun ar ști cum să răspundă la asta.

Sondaj din UK: Dacă un hipopotam rămâne blocat într-o groapă, cum ai reuși sa il scoti?

Aceasta este o întrebare pe care un muncitor a spus că a primit-o când a răspuns studiului Asociației Tehnicienilor Contabili din Regatul Unit. Angajatorul, cerând acest lucru, vrea să afle abordarea ta creativă cu privire la întrebări ciudate.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8993 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.