Acasa | Articolul tau | Iubesc din nou viața fără el

Iubesc din nou viața fără el

 SHARE  

Adaugat in 29 iulie 2015

Iubesc din nou viața fără el

Iubesc din nou, viața fără el Foto: Morguefile.com

Încep să caut răspunsuri. După o viață dăruită pentru  cineva de care te-ai legat prin copii, zile negre învinse împreună, boli, ți se pare firesc să ceri: ”stai mai mult cu mine, lasă FB-ul, prea multe ore de socializare..”

”te-ai schimbat, nu minți, te cunosc prea bine, simt că nu e bine pentru noi...”,”hai să ne facem noi planuri, hai să vedem ce plan nu mai e bun”,”mă simt rău, am nevoie de tine acum...”,”noul job nu-ți aduce mai mulți bani, îți consumă prea mult timp, e prea solicitant pentru problemele de sănătate de care abia ai scăpat...”.

SAU NU? Nu e corectă abordarea?

La toate acestea am primit răspunsuri  confuze (de fapt, minciuni). Am început să mă informez. M-am reinventat. Am învățat ce poate ascunde o pagină de FB: o altă viață, la secțiunea”privat”. Acolo nu am intrat, dar au văzut copiii, din întâmplare. Am învățat să număr până la 1500 de apeluri la același număr în câteva luni (în unele zile cu o frecvență de 2 minute)- nu mai aveam tuș pentru imprimantă și m-am oprit, sunt de trei ori mai multe. Am aflat că înainte să mă sune pe mine, se consulta cu”celălalt număr”... Am aflat că și-a construit evadarea din viața DE NESUPORTAT cu mine, recunoscând treptat că: e curtat, dar nu iubește pe altcineva, că mă iubește, dar știe că nu-l mai iubesc, că nu-i respect noul statut la firmă( eu i-am găsit jobul, eu i-am cumpărat ținute office, dar el voia mult mai mult, mai multe...), că a încercat ca orice bărbat și i-a mers, că.... m-a înșelat... timp de vreo cinci luni, fără să renunțe la avantajele căsniciei ale cărei precepte le apăra riguros față de alții.

A încercat să plece AMIABIL înainte să fie descoperit, afirmând senin: ”vreau o despărțire civilizată, nu te mai iubesc, nu mai rezonăm, vreau să mă respecte copiii noștri pentru ce am făcut până acum pentru ei, vreau să-mi trăiesc viața cum vreau eu, nu te mai vreau, de doi ani nici nu te mai suportam alături de mine (pentru cine știe ce înseamnă o histerectomie în viața unei femei...), vreau să plec de acasă, vreau să ne salutăm dacă ne întâlnim prin oraș, o vreau pe ea, nu pe tine, tu nu mă meriți, vreau  iubirea de acum, nu pe cea veche de peste 27 de ani, ești bătrână, vreau frumusețe”.

A avut ghinion. Nu a putut pleca înainte să fie descoperit. A fost nevoit să-și recunoască lașitatea. Dar asta e nimic pentru un îndrăgostit iremediabil... de el. Am aflat în ultimele luni CE  am fost pentru el, nu CINE am fost. Am fost un NIMIC, cu probleme de sănătate numite ȘANTAJ EMOȚIONAL, cu ifose de ”mamă eroină”, gardianul casei, pentru care mi-a atras atenția să nu cumva să stric ceva până la partaj.

L-am invitat de Paște să discutăm serios, împreună cu cei doi copii ai noștri. Mi-a replicat că ”știe de ce îl chemăm, e sărbătoare, nu merită să-și strice buna-dispoziție cu observațiile noastre”, dar s-a supărat că nu l-au felicitat copiii, unde e respectul datorat tatălui?

Purgatoriul există. Știu că mulți trec prin el, cu ochii deschiși, pe lumea asta, nu pe cealaltă. M-am luptat cu complexele, remușcările, umilințele, bârfele, depresia mea și a copiilor, ne-am mângâiat reciproc, am sperat... până am ajuns aproape de moarte. Am simțit-o atât de aproape, după două rezultate la EKG-uri, deloc  bune...

Doctorul mi-a dat de ales: aleg să trăiesc altfel decât până acum sau îmi caut un loc pe altă planetă?

Am ales să mă iubesc din nou. Până atunci, trăisem pentru el, pentru copii, pentru casă, pentru ideea de a fi acolo pentru ceilalți. I-am cerut mediere, consiliere familială, să-mi repar greșelile față de el, să salvez familia. Care familie? Nu mai existam pentru el demult.

Pe de o parte, acea zi atât de periculoasă a devenit un nou început pentru mine. Dar și un sfârșit. Iubirea și dăruirea pentru salvarea unei căsnicii s-au dus, în timp ce tremuram pe masa din cabinetul medical, de nu se puteau pune senzorii pe mine pentru analize. Revelația din acea clipă ( și o cură cu medicamente) m-au pus pe picioare. Am învățat să zâmbesc din nou, să blochez flash-uri dureroase, să ascult muzică din nou, să mă bucur de viață, cu copiii mei- cărora le mulțumesc pentru sprijinul sincer, matur înainte de vreme.

Iubesc din nou. Viața fără el.

Și el iubește din nou. Viața fără copiii lui.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: beginagain
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14327 citiri

30 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.