Acasa | Familie | Iubirea e un fir de păr

Jurnal de mamă

Iubirea e un fir de păr

 SHARE  

Adaugat in 27 iunie 2014

Iubirea e un fir de păr

Mereu cu ghiozdanul în spate. Foto: Photoxpress

Am devenit mamă la 23 de ani şi mi-era foarte clar ce am de făcut: trebuia să fiu sora mai mare, partenera de joacă a copilului meu. Ce putea să fie aşa de complicat?

Jumătate din existenţa mea fusesem copil, ştiam foarte bine cum stau lucrurile. Nu aveam cum să fiu depăşită de tot ce urma să mi se întâmple. Dar…

La grădiniță, Victor al meu e ca un homeless. Îi știți pe ăia care umblă cu papornițe după ei? Așa e și el. Are ghiozdănelul plin și îl cară după el peste tot. Niciun copil nu intră cu ghiozdanul în sala de clasă, ba unii chiar uită de el imediat cum ajung. Mai puțin Victor, care îl ține cu sfințenie după el. Ce are în el? Dumnezeu cu mila!

Are, în mod sigur, o sticlă cu apă și pijamalele, dar ghiozdanul ăla e plin în toate buzunărașele și în toate colțișoarele lui. Eu nu am voie să umblu în el. Îi fac doar o revizie în weekend, iar operațiunea asta se desfășoară departe de ochii lui. Plasturi, elastice de păr, agrafe de păr sau de birou, șervețele, bonuri de casă, etichete, pixuri, post-it-uri, diferite ambalaje, hârtii și hârtiuțe și cam orice îți trece și nu-ți trece prin cap poți găsi în ghiozdănelul lui.

Iertați-mă că sunt ipocrită. Trebuie să mărturisesc că de la mine le are, eu cu mâna mea i le dau și fix pentru asta o fac: ca să le pună în ghiozdan.

Să vă povestesc…

Victor a avut mult timp o problemă cu anxietatea de separare. Mergea spre grădiniță cu cel mai mare elan, alerga, îmi spunea cum se va distra el cu prietenii lui acolo, dar când ajungeam, se lipea de mine ca o ventuză de nu mai putea fi dat la o parte. Urma o oră de îmbrățișări și asigurări că voi veni repede.

Așa am ajuns la un ghiozdan plin. Într-o zi, am avut ideea să-i las ceva care să-i amintească de mine și care să fie cu el tot timpul la grădiniță. Prima dată, i-am dat brelocul de la chei. În dimineața următoare a cerut din nou ceva. Altceva!

- Dar ai brelocul!

- Belocul îmi amintește deja de tine, vleau ceva și pentu azi.

Așa am ajuns să mă preocup și de asta înainte de plecare, dimineața. Pierdeam minute bune gândindu-mă ce să iau în geantă ca să-i dau la despărțire. Am tot făcut așa până când mi-am dat seama că pentru el nici nu contează ce e, trebuie doar să fie ceva de mine și am ajuns în punctul în care îi lăsam ce-mi pica-n mână.

I-am lăsat orice până când m-am frustrat. M-am simțit înlocuită. Mă învinovățeam că, în loc să stau eu lângă el, stă un nenorocit de șervețel sau cine știe ce nimeream să-l las în ziua aia.

Dar a venit vacanța și am avut câteva zile în care am stat numai noi doi și ne-am făcut plinul. Ne-am iubit, ne-am jucat, ne-am ținut în brate, ne-am contrazis, am construit, am desenat, am fost la film, ne-am plimbat cu bicicletele și tot așa. Aveam amândoi nevoie de asta nu pentru timpul pe care l-am petrecut separați în timpul anului, ci pentru vacanța care tocmai începea și care se desfășoară, de regulă, la bunici.

(La bunici, e viață adevărată. Se adună, pe timp de vară, patru nepoți în curte și cât e ziua de lungă ei au treabă. Se joacă, inventează, construiesc, se ceartă, se împacă, fac experimente, se bat, se împart în tabere. Viață adevărată, cum ziceam!)

Dar să revin. S-a pregătit de plecare după vreo șase zile. Și-a făcut aproape singur bagajele, și-a luat și câteva jucării și era gata. Când a plecat, a plecat cu taică-su. Eu am coborât doar să-i conduc până în fața porții.

După ce s-a urcat în mașină, Victor a început să urle ca vrea ceva care să-i amintească de mine. Nu aveam absolut nimic, nimic la mine. Ieșisem așa cum eram prin casă. Am căutat prin buzunare, m-am uitat să rup vreo ață de la haine, dar nu era chip. Și atunci mi-a venit ideea salvatoare:

- Vrei să-ți dau un fir de păr?

Mi-am smuls un fir de păr și i l-am dat în mână.

Am aflat că și l-a împachetat într-o hârtie și l-a pus în geanta cu lucrurile lui, dar asta după ce a ajuns. Tot drumul, 120 de km, l-a ținut în mână.

Mi-au dat lacrimile când am auzit.

Iubirea poate să fie și un fir de păr…

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
despartireanxietateproblememamacopilbaiatghiozdangradinitasolutii despartiretotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

5030 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.