Acasa | Articolul tau | L-am intrebat pe director care ar fi motivele pentru care nu imi prelungesc contractul. Mi-a raspuns sec: "Nici eu nu-mi explic, dar...

Incotro?

L-am intrebat pe director care ar fi motivele pentru care nu imi prelungesc contractul. Mi-a raspuns sec: "Nici eu nu-mi explic, dar intreab-o pe X–uleasca"

 SHARE  

Adaugat in 11 septembrie 2011

L-am intrebat pe director care ar fi motivele pentru care nu imi prelungesc contractul. Mi-a raspuns sec:

In campul muncii / Foto: Reuters

27 ani, absolventa Administratie Publica, casatorita. Am ajuns in situatia in care nu cred ca mai exista acea luminita de la capatul tunelului in ceea ce priveste oportunitatile de angajare.

Mi-a placut sa invat, imi place sa scriu. Cei din jurul meu au gasit o licarire de speranta: mai un doctorat, parinti cu posibilitati reale, niste noroc pe ici pe colo. Joburi am avut, dar nu prea e loc pentru noi astia – umanistii. Am fost secretara (cea mai amara experienta – am fost tratata mai rau ca femeia de serviciu); contractul a fost pe perioada determinata si a trebuit sa plec caci urma sa se intoarca din concediu maternal o "pila" - asta mi s-a comunicat in ultima zi.

Somaj. Meditatii engleza cu cativa copii. Anul asta nu cred ca o sa mai aiba parintii bani de meditatii.

In mai, cu chiu cu vai am prins un post de operator introducere date. Mi-am zis ca e un inceput totusi, nu e ceea ce am sperat dar poate apare altceva intre timp. Mi-am dat toata silinta, am facut target-ul inainte de termen. La fel – cu o zi inainte am fost anuntata ca nu imi mai prelungesc contractul. L-am intrebat pe "Jupanul" director care ar fi motivele. Mi-a raspuns sec: nici eu nu-mi explic, dar intreab-o pe X–uleasca. Aham, deci ca director el nu imi poate justifica de ce nu imi continua contractul... Adevarul e ca acesti domni incheie contracte pe perioade determinate pana nu mai au nevoie de tine din varii motive: nu le place fata ta, ar trebui sa-ti maresca salariul, nu esti colega/prietena cu sefa de sala etc.

Buuun… Acum am luat-o iar de la capat. Ultimul interviu l-am avut acum doua saptamani, pe post de vanzatoare. Salariul bunicel, program nu grozav, domeniu strain. Am inghitit in sec fiindca nu prea se potrivea cu ce imi doream eu si m-am dus la interviul tinut de o doamna foarte draguta, "o femeie de succes" care dorea sa aiba tot timpul dreptate. Asa ca a avut. Printre altele mi s-a comunicat: sunt supracalificata, e mult de munca ("ma descurc", zic eu ), experienta in domeniu nu am deci sunt norocoasa ca m-au pus la socoteala. Au zis sa ma hotarasc si sa o sun. Am sunat-o peste doua ore si i-am zis ca vreau sa vin. Ok. Astept. Astept. Am vazut anuntul postat pe un site cum ca angajeaza vanzatoare. Deci nici asta nu mai e.

Zilele astea am "gogalit" content writer, editor, copywriter si am aplicat. Azi asteptam un raspuns de la cineva care postase pe un forum ca are nevoie urgenta de writeri. Dupa ce mi-a raspuns in doi peri si mi-a dat cateva indicatii vagi, am trimis articolele test. Mi-a raspuns si mai sec ca nu am folosit cuvintele cheie (in loc de "getting…" am folosit "get") si ca nu are timp sa corecteze ce am scris. Zic ok, pun "–ing" la fiecare articol si le trimit inapoi in doua minute. Nimic. Astept... Am un gust amar si tot astept... Aplic si tot astept...

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii si clipuri video.Autor: Cristina
 


 SHARE :  Trimite pe mail
muncajobinterviu de angajaremeditatiisomajdoctoratcontract CITESTE MAI MULTE DESPRE

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.