Acasa | Casa si gradina | La soare pe terasele sudului

La soare pe terasele sudului

 SHARE  

Adaugat in 6 iulie 2012

La soare pe terasele sudului

La soare pe terasele sudului. Foto: Homexchangevacation.com

Visez cu ochii deschişi la o zi însorită undeva pe o terasă exotică dintr-un oraş mediteranean sau poate chiar ceva mai la sud, într-o lume necunoscută nouă.

O terasă cu pereţi groşi şi viu coloraţi, cu bănci din zidărie împodobite cu perne moi, adânci, cu pavaj mozaicat, cu pomi aromaţi în ghivece şi ţipete de păsări neştiute. Uite, cam aşa ar putea să arate (şi mi-aş petrece cel puţin câte o săptămână în fiecare dintre ele):

      .          Foto: Housetohome.co.uk

Pavaj din dale de piatră şi o scurgere discretă, semn ca terasa s-ar putea afla chiar la etaj. Paravan verde de bambus crescut într-o imensă jardinieră înzidită (pe post de parapet sau gard). Un dafin în ghiveci, levănţică şi cimişir în brazda înălţată şi o pânză albă pe post de umbrar la orele cele mai strălucitoare ale zilei. Tonurile de alb şi nuanţele bleu şi viorii nu fac decât să adâncească senzaţia de răcoare.

.Foto: Luxuryguesthouse.it

O casă minunată ca aceasta nu putea avea decât o terasă şi o grădină pe măsură. Pavajul de lemn se potriveşte cu structura terasei, dar vreau să-mi spui ce părere ai despre banchetele din bolovani peste care au fost aruncate saltele şi perne colorate sau despre piscina care ar putea fi foarte mică, ceva de 2x2 metri, doar cât să te bălăceşti şi să te răcoreşti puţin. Eu zic că o astfel de piscină n-ar trebui să lipsească din nicio curte. 

.Foto: Homexchangevacation.com

O terasă tipic marocană, cu mobilier zidit şi alcov luminat seara de câteva felinare dantelate. Prea mult albastru? Mie culoarea asta îmi dă senzaţia de îngheţată acrişoară de afine şi levănţică :)

.Foto: Kiwicollection.com

Ăsta-i peisajul pe care aş vrea să-l văd de la fereastră: cactuşi, palmieri şi o mare de acoperişuri plate, cu terasă. Să mă feresc de zăpuşeala zilei în interiorul unei camere întunecoase, iar seara să ies pe terasă, să simt parfumul încă fierbinte al pământului şi să beau o limonadă cu mentă. Pe o terasă în care covoarele persane şi mesele cu arabescuri n-ar fi un kitsch.

.Foto: Hecktictravels.com

Culori de pământ, copăcei în ghivece şi un umbrar improvizat. Aşternuturile albe invită la lenevie, iar măsuţele scunde abia aşteaptă să fie umplute cu cafea tare, dulceaţă de trandafiri şi apă rece. Găseşti aici imagini cu restul casei (şi cu o masă acoperită cu faianţă verde, ce mi-a plăcut în mod deosebit).

       .            Foto: Housetohome.co.uk

După cum spuneam, mobilier din zidărie în nuanţe pământii, perne moi şi colorate şi un suport pentru vase decorative şi ghivece. Nu-i aşa că mobilierul dantelat pare şi mai delicat în contrast cu ele? Şi apoi, să poţi mânca fructe de kumquat direct din pom, miam-miam :)

       .            Foto: Housetohome.co.uk

Prea mult roz? Eh, dar nu asta contează, zău, ci ideea amenajării, care îmbină fără probleme nuanţele rustice cu cele romantice. Pereţii netencuiţi sau văruiţi sunt mascaţi sub faldurile de pânză, banca de zidărie este împodobită cu saltele şi perne frumoase, iar biata masă de grădină, ascunsă sub o faţă de masă. Până la urma, paleta de culori rămâne la alegerea ta (mie cred că mi-ar fi plăcut ceva pe verde combinat cu galben).

Sper că ţi-a plăcut această plimbare virtuală prin terasele sudului. Dacă mai vrei ceva idei şi inspiraţie, poţi vizita Terasa roz-bombon sau Grădina amenajată de Adrianna Lopez.Autor: Madam Florance
 


 SHARE :  Trimite pe mail
gradinaterasaamenajareideiinspiratierecomandaristil mediteraneanmadam floranceplanthalia.ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

10242 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.