Lasagna cu spanac, rosii si ricotta / Foto: stock.xchng
ulei de masline
2 cepe rosii, tocate marunt
2 catei de usturoi zdrobiti
2 bucati de telina tocata marunt
2 morcovi tocati marunt
1 lingura de cimbru proaspat
3 cutii de rosii tocate
1 lingura de zahar brun
675 g spanac proaspat
200 g branza ricotta
25 g parmezan ras
100 g pesmet
¼ lingurita de nucsoara proaspat rasa
9 foi de lasagna uscate
4 linguri de busuioc frunze
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C si, separat, se pune putin ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, usturoiul, telina si morcovul, care se lasa pe foc timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga cimbrul, rosiile si zaharul brun, si se lasa pe foc pentru inca 10 minute, pana cand sosul este usor scazut si ingrosat.
Intre timp, se pune spanacul treptat intr-o strecuratoare si se toarna apa clocotita peste el pana se inmoaie. Se lasa spanacul sa se raceasca si apoi se pune intr-un servetel si se stoarce prin rasucire pana cand este eliminat excesul de apa. Apoi, spanacul se pune intr-un castron si se amesteca cu ricotta si parmezan, alaturi de trei sferturi din pesmet si nucsoara.
Se ia un vas de copt de 20x25 cm si se pune un strat de amestec de spanac pe fund, apoi se adauga trei straturi de lasagna uscata si apoi din nou spanac. Se repeta pana cand s-au folosit toate ingredientele. La final, se toarna sosul de rosii peste straturi, se adauga busuioc si pesmetul ramas este presarat deasupra.
Se stropeste totul cu ulei de masline si se coace timp de 30 de minute, pana cand se rumeneste. Se serveste imediat dupa preparare.
Ce retete de lasagna ati mai incercat? Care e preferata voastra?
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon precum si sfaturi pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.