Acasa | Articolul tau | Lupta dintre părinţii roşii şi copiii albaştri

Lupta dintre părinţii roşii şi copiii albaştri

 SHARE  

Adaugat in 4 noiembrie 2014

Lupta dintre părinţii roşii şi copiii albaştri

Mai multe generatii la vot. Foto: Photoxpress

Am aşteptat cu sufletul la gură, la fel ca întreaga naţiune interesată de propria soartă, să vină ziua de 2 noiembrie şi să pun ştampila pe candidatul care pentru mine reprezenta schimbare.

Dar mult mai mult am aşteptat ziua de 3 noiembrie, ziua rezultatelor. Am aşteptat această zi pentru că voiam cu disperare să-mi confirm aşteptările mele optimiste care-mi indicau că românii de rând şi-au schimbat gândirea, că au înţeles că votul lor contează şi că îl vor oferi schimbării, aşa cum am făcut eu, cum au făcut prietenii mei sau cum au făcut colegii mei din diferite medii.

A venit 3 noiembrie... şi m-a lovit ca un buzdugan peste faţă... pentru că românii au rămas aceeaşi de odinioară!

Am tot întrebat printre cunoscuţii mei să găsesc şi eu un votant al lui Ponta ca să-mi spună şi mie cu ce i-a convins şi culmea, n-am găsit niciunul. M-am uitat apoi pe graficul colorat de pe harta votanţilor şi am descoperit că trăiesc într-un judeţ albastru, de aceea nu-i găseam. Şi totuşi, ei există, sunt cetăţenii ţării roşii.

3 noiembrie mi-a dezvăluit mie şi altor mii de dezamăgiţi cât de mult ne-am înşelat crezând că lupta se duce pe reţele de socializare sau în cercurile noastre interne.
Da, este adevărat, pentru noi a mers. Noi am înţeles, am votat şi s-a vazut acest lucru. Masele însă n-au înţeles nici acum şi par că nu vor să înţeleagă. Lor nu le pasă de imaginea ţării, nu le pasă de justiţie, nu le pasă de învăţământ, nu le pasă de sănătate, nu le pasă nici măcar de viitorul copiilor lor. Sunt niste egoişti iresponsabili! Singurul lucru de care le pasă este stomacul lor. Dacă mai pică sau nu mai pică ceva la salariu, dacă mai primesc sau nu ceva pentru votul lor, dacă le va tăia sau nu pensia, dacă vor mai primi vreun spor, ceva acolo, mai primesc sau nu... atât, punct!

Asta este tot ce ii interesează!

Da, ei sunt cetăţenii acelei ţări roşii în care nimeni nu vede mai departe de stomacul lui, nimeni nu se caţără pe gard pentru a privi spre ceva mai bun. Tot ceea ce contează este aici şi acum, să mai picure ceva... să trăim noi bine, nu contează că distrugem viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, că il călcăm în picioare prin votul nostru, noi să fim bine. Important este să stăm seara după o zi de muncă pentru care suntem plătiţi mizerabil de cei cărora le dăm cu bucurie votul şi să ne zbenguim ochii la antena 3... de ce să schimbăm lucrurile dacă nouă ne e bine? Pentru copii? Dă-i încolo, ce ştiu ei despre viaţă, sunt nişte zvăpăiaţi, au numai idei, lasă-i să trăiască în mocirla în care trăim noi, de ce să le fie lor mai bine... să rămână ca noi ... !

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Andreea F.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4733 citiri

41 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.